Β. Ζορμπάς: Ευχαριστώ τους πολίτες της Αγ. Παρασκευής – Θα τα καταφέρουμε
Κοινωνία

Β. Ζορμπάς: Ευχαριστώ τους πολίτες της Αγ. Παρασκευής – Θα τα καταφέρουμε

Μήνυμα προς τους πολίτες της Αγίας Παρασκευής, τους οποίους και ευχαριστεί για την υπεύθυνη στάση που έχουν επιδείξει μέχρι σήμερα στην έκτακτη κατάσταση που επικρατεί και στον συγκεκριμένο Δήμο εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού απηύθηνε ο δήμαρχος, ιατρός πνευμονολόγος, Βασίλης Ζορμπάς.

Σε αυτό ο κ. Ζορμπάς αναφέρει:

Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών της Αγίας Παρασκευής για την υπευθυνότητα που δείχνουν μέχρι στιγμής απέναντι στην αντιμετώπιση της διάδοσης του κορωνοϊού.

Μπορεί να είμαστε ακόμη στην αρχή, αλλά είναι γνωστό πως η αρχή είναι το ήμισυ του παντός.

Παρατηρώ ότι υπάρχει μια ψύχραιμη στάση και ένας σεβασμός από τους περισσότερους στα μέτρα που ισχύουν, σε όλα τα επίπεδα. Επί παραδείγματι, εικόνες με μεγάλες ουρές έξω από καταστήματα δεν υπάρχουν, δεν βλέπω μεγάλες ομάδες πολιτών να συγχρωτίζονται.

Αντιλαμβάνομαι ότι πολλά από αυτά μας περιορίζουν και δημιουργούν δυσκολίες στην καθημερινότητα όλων μας. Είναι όμως απαραίτητα για να μειώσουμε στο λιγότερο δυνατό τις επιπτώσεις μιας πανδημίας στη Χώρα μας, τόσο όσον αφορά την υγεία μας, όσο και την Οικονομία μας.

Αισιοδοξώ, όλοι πρέπει να αισιοδοξούμε, εφόσον τηρούμε ευλαβικά τα μέτρα και τις οδηγίες, ότι σύντομα θα επανέλθουμε στην κανονικότητα της καθημερινότητάς μας.

Όσον αφορά τους, ευτυχώς λίγους πλέον, που παρεκκλίνουν, ίσως γιατί υποβαθμίζουν τον κίνδυνο, είμαι βέβαιος πως πολύ σύντομα θα αντιληφθούν ότι ζώντας όλοι σε μια κοινωνία, πρέπει να σκεφτόμαστε το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου.

Δε σας κρύβω ότι ανησυχώ κι εγώ. Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Δεν έχω όμως καμία αμφιβολία πως στο τέλος θα τα καταφέρουμε.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet