Β. Ζορμπάς: Η ανικανότητα του κ. Γ. Σταθόπουλου γίνεται πλέον επικίνδυνη
Κοινωνία

Β. Ζορμπάς: Η ανικανότητα του κ. Γ. Σταθόπουλου γίνεται πλέον επικίνδυνη

Μετά τον κ. Ανδρέα Γκιζιώτη (Ευθύνες στη δημοτική Αρχή για ελλιπή πυροπροστασία από Α. Γκιζιώτη) και ο τέως δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Βασίλης Ζορμπάς, βάλλει κατά της διοίκησης του δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου, την οποία κατηγορεί για “επικίνδυνη ανικανότητα” στο θέμα της πυροπροστασίας.

Στην ανακοίνωσή του, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης αναφέρει:

Από καθαρή τύχη μέχρι στιγμής, λόγω κατεύθυνσης του ανέμου, η καταστροφική πυρκαγιά δεν απείλησε την Αγία Παρασκευή. Κάτι που θα μας εύρισκε παντελώς απροετοίμαστους, λόγω της δημοτικής Αρχής του κ. Γιάννη Σταθόπουλου, που έχει αφήσει την πόλη μας ανοχύρωτη και τον Δήμο υπό διάλυση.

Επιβεβαιώνουμε τις καταγγελίες του κ. Ανδρέα Γκιζιώτη, επικεφαλής της Παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση, σχετικά με την πλήρη αποδιοργάνωση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας. Αλλά δεν είναι μόνο αυτά που παρατήρησε και καταγγέλλει ο κ. Γκιζιώτης.

Η δημοτική Αρχή του κ. Γιάννη Σταθόπουλου, πριν από 8 μήνες, περίπου, ακύρωσε τον διαγωνισμό που είχαμε προχωρήσει για την αγορά μιας υδροφόρας, περίπου 12 τόνων, που θα ήταν σε θέση να μεταφέρει άμεσα νερό σε πυροσβεστικά οχήματα, σε περίπτωση πυρκαγιάς, στα όρια του Δήμου μας ή σε άλλον Δήμο, αν μας  ζητούσαν βοήθεια. Και τον ακύρωσαν με τη δικαιολογία ότι τα χρήματα αυτά θα τα χρησιμοποιούσαν για την αγορά των βυθιζόμενων κάδων της πλατείας. Ενώ χρήματα, περίπου 1.200.000 ευρώ είχαμε, ως δημοτική Αρχή, εξασφαλίσει από τα ανταποδοτικά τέλη και τα οποία μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν.

Μάλιστα είχε πει ο δήμαρχος κ. Γιάννης Σταθόπουλος, ότι θα επισκεύαζαν ένα πολύ παλιό όχημα του Δήμου, στο οποίο θα προσάρμοζαν μια πλαστική δεξαμενή 8 τόνων. Οκτώ μήνες μετά, ούτε καινούργια υδροφόρα διαθέτει ο Δήμος ούτε το παλιό όχημα έχει έστω διασκευασθεί και, φυσικά, για τους κάδους ούτε κουβέντα. Να σημειωθεί ότι ο Δήμος, δεν διαθέτει εξειδικευμένο προσωπικό για το πυροσβεστικό όχημα που έχει.

Πριν από αρκετό καιρό, τοποθετήθηκε στον λόφο Τσακού ένα παρατηρητήριο για την έγκαιρη ειδοποίηση σε περίπτωση πυρκαγιάς. Μάλιστα, διαφημίστηκε από την δημοτική Αρχή με τις σχετικές φωτογραφίες. Όμως το παρατηρητήριο ΔΕΝ χρησιμοποιείται, αφού δεν έχουν καταφέρει να βγάλουν βεβαίωση στατικής επάρκειας.

Και σαν να μην φτάνουν όλα αυτά, ενώ έχουν προσληφθεί συμβασιούχοι υπάλληλοι ως παρατηρητές, χωρίς καμιά πείρα, παρά τις επικίνδυνες συνθήκες δεν βρίσκονταν στη θέση τους. Και το κυριότερο, στον ΜΟΝΑΔΙΚΟ μόνιμο υπάλληλο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, που έχει εμπειρία και πείρα και θα μπορούσε να τους κατευθύνει, δόθηκε άδεια κατά τη διάρκεια της πιο επικίνδυνης περιόδου του έτους. Από αυτό και μόνο φαίνεται η ανευθυνότητα του δημάρχου και των πολιτικών υπευθύνων της Πολιτικής Προστασίας.

Ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Σταθόπουλος και η δημοτική του Αρχή ασχολούνται μόνο με κινήσεις δημοσίων σχέσεων, αυτοπροβολής και αυτοδιαφήμισης. Ίσως γιατί με τα σοβαρά, αν και απλά πράγματα, είναι ανίκανοι να ασχοληθούν. Αυτή όμως η ανικανότητά τους, έχει γίνει πια επικίνδυνη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet