Β. Ζορμπάς: “Να ξαναβρούμε τον εαυτό μας και τις αξίες μας”
Κοινωνία

Β. Ζορμπάς: “Να ξαναβρούμε τον εαυτό μας και τις αξίες μας”

Σε μήνυμά του για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 ο τέως δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς επισημαίνει τα εξής:

25η Μαρτίου 1821. Ένας λαός γονατισμένος από τα 400 χρόνια σκλαβιάς και ατίμωσης, την ημέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου μεταμορφώθηκε σε Έθνος. Ξεσηκώθηκε χωρίς να σκεφθεί τη φτώχεια του και ξεκίνησε έναν αγώνα παράτολμο και αβέβαιο. Και νίκησαν αυτοί οι λίγοι έναντι των πολλών, οι άοπλοι έναντι των πάνοπλων, μόνοι εναντίον όλων. Γιατί ήταν αποφασισμένοι, ομονοούντες και ομοψυχούντες. Γιατί μετείχαν όλοι. Κλήρος, προύχοντες και απλός λαός με μια σκέψη, έναν σκοπό: «Για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την ελευθερία».

Σήμερα, 200 περίπου χρόνια μετά την ευλογημένη εκείνη μέρα, η Πατρίδα μας, ο λαός μας, αγωνίζονται να επιβιώσουν. Κατά την άποψή μου, ο κίνδυνος δεν είναι εξωτερικός. Προέρχεται από εμάς τους ίδιους.

Πρέπει να ξαναβρούμε τον εαυτό μας, τις Αξίες μας που ξεχάσαμε. Τις Αξίες που πολλοί από εμάς τους ίδιους λοιδορούμε. Πρέπει να στηριχθούμε στις δυνάμεις μας, που είναι ανεξάντλητες, για να μπορέσουμε να ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία.

Δεν χρειαζόμαστε ούτε ψεύτικες ελπίδες ούτε μαγικές λύσεις. Χρειαζόμαστε συναδέλφωση, αλληλεγγύη, ομόνοια και πίστη. Και τότε, είναι βέβαιο, θα ξαναγίνουμε αυτό που πραγματικά αξίζουμε και αυτό που πραγματικά μας αξίζει.

Ο επικεφαλής της παράταξης Αγία Παρασκευή η Πόλη μας
Βασίλης Ζορμπάς

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet