Β. Ζορμπάς: «Προτεραιότητά μας τα σχολεία»
Κοινωνία

Β. Ζορμπάς: «Προτεραιότητά μας τα σχολεία»

Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με συγχωνεύσεις σχολείων στον Δήμο Αγίας Παρασκευής, ο δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς ενημερώνει τους πολίτες σχετικά με τις δράσεις που είχε αναλάβει ως δημοτική αρχή για τις σχολικές μονάδες του Δήμου, όπως φαίνεται στην ακόλουθη ανακοίνωση.

Σχετικά με πρόσφατα δημοσιεύματα του Τύπου και ρεπορτάζ εφημερίδων τα οποία αναφέρονται σε αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση για τα σχολεία, οι οποίες περιλαμβάνουν και συγχωνεύσεις σχολείων στην Αγία Παρασκευή -τα συστεγαζόμενα 4ο και 10ο Δημοτικά Σχολεία και τα συστεγαζόμενα 5ο και 11ο Δημοτικά Σχολεία (Χέλμειο)- επιθυμώ να ενημερώσω τους γονείς και κηδεμόνες, το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό των σχολείων μας, τους μαθητές αλλά και όλους πολίτες για τα εξής:

Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου, σημαντική προτεραιότητά μας ήταν η ιεράρχηση των αναγκών του Δήμου σε νέες σχολικές μονάδες αλλά και η βελτίωση των υφισταμένων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Αγίας Παρασκευής σε άμεση συνεργασία με τον ΟΣΚ, πραγματοποίησε τα εξής:

  • 12ο Νηπιαγωγείο: παραδόθηκε σε χρήση.
  • 14ο Νηπιαγωγείο: ο Δήμος παραχώρησε το οικόπεδο στον ΟΣΚ προκειμένου να προχωρήσει η σύνταξη όλων των απαιτούμενων μελετών. Η κατασκευή του Νηπιαγωγείου αυτού είναι στον άμεσο προγραμματισμό του ΟΣΚ με την μέθοδο της βιομηχανοποιημένης δόμησης.
  • 11ο Δημοτικό: ο Δήμος έχει ολοκληρώσει όλες τις προαπαιτούμενες ενέργειες για την υλοποίηση της απαλλοτρίωσης του οικοπέδου, που ήταν η τροποποίηση του Ρυμοτομικού Σχεδίου και ο χαρακτηρισμός του ως «Χώρος Σχολείου». Μετά την αποσαφήνιση στον νόμο του Καλλικράτη, ότι για την ανέγερση νέων σχολικών μονάδων, οι ενέργειες σχετικά με απαλλοτρίωση των οικοπέδων, γίνονται από τον ΟΣΚ, ο Δήμος της Αγίας Παρασκευής αναμένει εκ νέου Πρακτικό Καταλληλότητας.
  • 12ο Δημοτικό: συγκροτήθηκε η αρμόδια Επιτροπή Καταλληλότητας ώστε να επανεξεταστεί η δυνατότητα απαλλοτρίωσης του χώρου των πρώην «Εκπαιδευτηρίων Μακρή», ώστε να γίνει η αποσυμφόρηση του 2ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου. Αναμένεται το Πρακτικό της Επιτροπής.
  • 6ο Γυμνάσιο: σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου ολοκληρώθηκε η σύνταξη όλων των μελετών και αναμένεται η έκδοση της οικοδομικής άδειας. Τα τεύχη δημοπράτησης έχουν εγκριθεί από το Συμβούλιο του ΟΣΚ και αναμένεται η ένταξη του στο ΕΣΠΑ.
  • Λύκειο ΕΠΑΛ & ΣΕΚ (Κτήριο ΜΠΑΡΜΠΙΚΑ): η γνωστή σε όλους μεγάλη εκκρεμότητα του ΟΣΚ προς τον Δήμο Αγίας Παρασκευής αλλά κυρίως προς του κατοίκους της συγκεκριμένης περιοχής, μετά από συνεχείς διαλόγους και πιέσεις προς τον ΟΣΚ, έχει φτάσει σε μια φάση ρεαλιστική για την αποπεράτωση. Η αποπεράτωση, αυτής της τόσο σημαντικής σχολικής εγκατάστασης, θα δώσει τέλος στις άθλιες συνθήκες που βιώνουν καθημερινά μαθητές και εκπαιδευτικοί, σε δύο εντελώς ακατάλληλες κτηριακές εγκαταστάσεις. Σε αυτή τη φάση έχει ολοκληρωθεί από την μεριά του ΟΣΚ η νομική του απεμπλοκή από τον προηγούμενο ανάδοχο, έχει γίνει η καταγραφή των εργασιών που υπολείπονται και το έργο είναι έτοιμο προς δημοπράτηση. Αναμένεται η ένταξη του στο ΕΣΠΑ. Δυστυχώς δεν ήταν εύκολη υπόθεση ώστε να φτάσουμε στο σημείο να λέμε ότι το έργο τελικά θα ολοκληρωθεί. Οι μέχρι σήμερα συζητήσεις τόσο από την μεριά του Δήμου όσο και από τον ίδιο τον διευθυντή του σχολείου προς τον ΟΣΚ ήταν πάντα προς το συμφέρον των μαθητών.

Με εκτίμηση,

Βασίλης Ζορμπάς
Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet