Β. Ζορμπάς: Φέτος η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας είναι αφιερωμένη στους ανθρώπους στην «πρώτη γραμμή» της πανδημίας
reader.gr
Κοινωνία

Β. Ζορμπάς: Φέτος η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας είναι αφιερωμένη στους ανθρώπους στην «πρώτη γραμμή» της πανδημίας

Ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, κ. Βασίλης Ζορμπάς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, σημειώνει ότι «το πιο σημαντικό “όπλο” κατά της πανδημίας είναι οι γιατροί μας. Είναι το επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό».

Ειδικότερα, ο κ. Ζορμπάς αναφέρει τα εξής στη σχετική ανακοίνωση:

Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος, η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας μας βρίσκει εν μέσω μιας πανδημίας που μαστίζει ολόκληρη την ανθρωπότητα. Η χώρα μας δεν έχει καταφέρει να ξεφύγει από τα δεινά του κορωνοϊού, με τα προβλήματα και τις δυσκολίες κάθε μέρα να γίνονται ολοένα και πιο δύσκολα.

Όμως, η αλήθεια είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, έχει επιδείξει σε πολύ μεγάλο βαθμό ατομική ευθύνη, κάτι που αποτελεί ένα από τα πιο μεγάλα «όπλα» που έχουμε στη διάθεσή μας κατά της πανδημίας. Το άλλο μεγάλο «όπλο» μας είναι τα εμβόλια. Οι εμβολιασμοί, πλέον, γίνονται σε καθημερινή βάση και κάθε μέρα όλο και περισσότεροι συνάνθρωποί μας εμβολιάζονται και προστατεύονται από τον COVID-19.

Το πιο σημαντικό «όπλο» όμως κατά της πανδημίας είναι οι γιατροί μας. Είναι το επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Οι άνθρωποι που για περισσότερο από έναν χρόνο έχουν αφιερώσει την ζωή τους, έχουν «θυσιάσει» το «εγώ» τους για να μας βγάλουν από αυτήν την περιπέτεια.

Και σε όλους αυτούς το λιγότερο που οφείλουμε είναι ένα μεγάλο «ευχαριστώ». Για τις «μάχες» που δίνουν νυχθημερόν, ξεπερνώντας τα όρια των αντοχών τους, ώστε να μπορούμε εμείς να διατηρούμε την αισιοδοξία μας για ένα καλύτερο αύριο.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας θα έπρεπε να αφιερωθεί αποκλειστικά σε αυτούς τους ανθρώπους, τους οποίους εμείς από τη μεριά μας μπορούμε να βοηθήσουμε με τον πιο απλό τρόπο. Τηρώντας κατά γράμμα όλα τα μέτρα ασφαλείας, έτσι ώστε να επιστρέψουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στην πραγματική μας καθημερινότητα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet