Για τα έργα στον Άη Γιάννη απαντά η Νίκη των Πολιτών στον τοπικό σύλλογο της Αγ. Παρασκευής
Κοινωνία

Για τα έργα στον Άη Γιάννη απαντά η Νίκη των Πολιτών στον τοπικό σύλλογο της Αγ. Παρασκευής

Με αφορμή σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Κατοίκων του Άη Γιάννη για τα έργα στην περιοχή, το γραφείο Τύπου της δημοτικής παράταξης του τέως δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου, Νίκη των Πολιτών, ενημερώνει για τα εξής:

Η πλειονότητα των έργων που έγιναν πρόσφατα η γίνονται τώρα στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη είναι έργα που σχεδίασε και δημοπράτησε η δημοτική αρχή Σταθοπούλου.

Συγκεκριμένα και με την αρίθμηση που έκανε ο Σύλλογος:

1. ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Θυμίζουμε πώς φτάσαμε στο έργο. Η δημοτική αρχή Σταθόπουλου διεκδίκησε και πέτυχε στην Περιφέρεια Αττικής, επί Ρ. Δούρου, να ενταχθεί το δημαρχείο στα έργα που έκανε. Έτσι, τον Αύγουστο του 2018, δηλ. στη θητεία μας, δημοπρατηθηκε το έργο κατασκευής δημαρχείου στον Δήμο Αγίας Παρασκευής! Για όποιον ξέρει από διαδικασίες, αυτή είναι η κορυφαία στιγμή ενός έργου. Το ότι ξεκίνησε τώρα οφείλετε στις ενστάσεις μεταξύ των εταιρειών. Όλα τα άλλα δείχνουν μικροψυχία. Θυμίζουμε ότι το 2013 ο κ. Ζορμπάς διοργάνωσε πανηγυρική εκδήλωση στον «Δημόκριτο» όπου δήλωσε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι ξεκινά ο ίδιος την κατασκευή του δημαρχείου με δάνειο 3 εκατ. ευρών, συν τα πρόστιμα της παράνομης στάθμευσης! Αντιλαμβάνεστε ποσό μακριά από την πραγματικότητα ήταν. Ερώτηση πραγματική είναι γιατί δεν πήρε τότε χρήματα από την Περιφέρεια; Το ζήτησε και εισέπραξε άρνηση;

2. ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΓ.ΙΩΑΝΝΟΥ

Είναι γνωστό ότι στο τέλος της θητείας μας, μετά από μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, δημοπρατήθηκε μια εξαιρετική ανάπλαση της «γερασμένης» πλατείας Αγίου Ιωάννου. Αυτό το έργο θα είχε ήδη ολοκληρωθει αν δεν συναντούσε την ακατανόητη και ύποπτη πλέον αντίδραση του κ. Ζορμπά. Θα απολογηθεί όμως στο τέλος. Μήπως τον βολεύει σε κάτι η σημερινή κατάσταση; Γιατί δεν ασχολήθηκε με την πλατεία στην προηγούμενη θητεία του;

3. ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Είναι ένα ακόμη έργο μας, που καταψήφισε ο κ. Ζορμπάς επανειλημμένως. Καταψήφιζε δηλ. την αλλαγή σκοπού που έκανε η δημοτική αρχή Σταθόπουλου, αντί για σανατόριο σε Παιδικό Σταθμό και ΚΑΠΗ. Ουδείς είχε ασχοληθεί στο παρελθόν με αυτό το μείζον περιουσιακό στοιχείο του Δήμου μας. Η αλλαγή σκοπού που πέτυχαμε επιτρέπει να γίνεται τώρα εκεί Νηπιαγωγείο, με προκάτ αίθουσες, από τη σημερινή δημοτική αρχή.

4. ΠΑΡΚΟ ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΩΤΣΗΣ (πρώην στρατόπεδο)

Άλλο ένα έργο μας για το οποίο πετύχαμε τη χρηματοδότηση και ένταξή του στα έργα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Περιμένουμε να δούμε αν θα καταφέρει να κάνει κάτι η σημερινή δημ. αρχή στον υπόλοιπο χώρο του πάρκου.

5. ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ

Δικό μας κατεξοχήν έργο και αυτό, όσον αφορά την οδό Αγίου Ιωάννου, αλλά και πολλές άλλες οδούς της πόλης μας. 

6. ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΟΔΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΕΛΑΓΟΥΣ

Άλλο ένα κορυφαίο και πραγματικά όμορφο έργο της δημαρχίας μας, με σχέδιο και μελέτη της Τεχνικής μας Υπηρεσίας. Δημοπρατήθηκε στη θητεία μας (25/2/19) με χρηματοδότηση και από το Πράσινο Ταμείο και ολοκληρώθηκε πρόσφατα. Αναμένεται η τοποθέτηση των φωτιστικών σωμάτων. Στην οδό Αιγαίου Πελάγους ολοκληρώθηκε επίσης το αντιπλημμυρικό έργο μας ομβρίων στο υπόλοιπο τμήμα της οδού μέχρι την οδό Γραβιάς.

Δεν τελειώνουν εδώ όσα κάναμε στον Άγιο Ιωάννη. Και για αυτό θα επανέλθουμε με όλα όσα δημοπρατήσαμε και ολοκληρώθηκαν, με επίσης κορυφαίο μας έργο την πεζοδρόμηση της κεντρικής πλατείας Αγίας Παρασκευής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet