Για τα προβλήματα των νέων εν μέσω πανδημίας συζήτησαν Ζ. Ράπτη και αντιδήμαρχος Νεολαίας Αγίας Παρασκευής
Βουλευτές Βόρειου Τομέα Αθηνών

Για τα προβλήματα των νέων εν μέσω πανδημίας συζήτησαν Ζ. Ράπτη και αντιδήμαρχος Νεολαίας Αγίας Παρασκευής

Συνάντηση με την υφυπουργό Υγείας, αρμόδια για θέματα Ψυχικής Υγείας, κ. Ζωή Ράπτη, είχε ο αντιδήμαρχος Νεολαίας Αγίας Παρασκευής, κ. Νίκος Ζόμπολας, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στο επίκεντρο της συζήτησης των δύο πλευρών, βρέθηκαν τα πολλά προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι νέοι, λόγω της πανδημίας, αλλά και οι λύσεις που μπορούν να δοθούν, με την υφυπουργό να δεσμεύεται πως θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειες και τις αποφάσεις της δημοτικής αρχής, έτσι ώστε η νεολαία να επιστρέψει, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, στην κανονικότητά της.  

Καθώς όλα δείχνουν ότι οι περιορισμοί, τα κλειστά καταστήματα και τα lockdown θα συνεχίσουν να αποτελούν την ευρωπαϊκή πραγματικότητα, οι ειδικοί ψυχικής υγείας εκφράζουν όλο και μεγαλύτερες ανησυχίες για την ψυχολογία των νεαρών ατόμων που, όπως λένε, ανήκουν στους σφοδρότερα πληγέντες από την αίσθηση της αβεβαιότητας που έχει επιφέρει η πανδημία, επισημαίνει η διοίκηση.

Αντιμέτωποι με τους περιορισμούς της κοινωνικής τους ζωής και την αυξημένη αβεβαιότητα σε ένα στάδιο της ζωής τους στο οποίο το μέλλον ήδη φαντάζει θολό και επικίνδυνο, πολλοί νέοι υποφέρουν από την ολοένα και εντεινόμενη αίσθηση ότι χάνουν τα πολύτιμα -και «καλύτερά»- τους χρόνια, σημειώνει η δημοτική αρχή, προσθέτοντας ότι με τα αισθήματα φόβου, άγχους, θυμού, λύπης και συντριβής να κυριαρχούν στην ζωή τους.

Είναι χαρακτηριστικό πως σε μελέτη που εκπόνησε ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας σε 112 χώρες, κατέγραψε ότι τα 2/3 των νέων, ηλικίας 18-29 ετών, υποφέρουν από άγχος και κατάθλιψη. Στο πλαίσιο αυτό, η στήριξη της ψυχικής υγείας των νέων καθίσταται επιτακτική, υπογραμμίζει η διοίκηση.

«Μέσω των κοινωνικών δομών του Δήμου πρόκειται να δράσουμε και να παρέχουμε υποστήριξη με συγκεκριμένα προγράμματα που σχεδιάζουμε σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας», δήλωσε ο κ. Ζόμπολας, μετά το πέρας της συνάντησής του με την κ. Ράπτη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet