Γιορτάστηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας
Κοινωνία

Γιορτάστηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας

Με την ευκαιρία της εορτής της Κυριακής της Ορθοδοξίας, ο Δήμος Αγίας Παρασκευής διοργάνωσε εκδήλωση με προσκεκλημένους τους εκπροσώπους του ιερού κλήρου και των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων των Εκκλησιών της πόλης, των πολιτικών και αστυνομικών αρχών και των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων που εδρεύουν στην Αγία Παρασκευή. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή της Ορθοδοξίας, 9 Μαρτίου 2014 και ώρα 11.30 π. μ., στο δημαρχείο Αγίας Παρασκευής.

Ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς στον σύντομο χαιρετισμό του αρχικά καλωσόρισε και ευχαρίστησε θερμά για την ανταπόκριση στην πρόσκληση του Δήμου τους εκπροσώπους του κλήρου, τον αντιπερειφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών Κωνσταντίνο Μανιάτη, τους εκπροσώπους των πολιτικών& αστυνομικών αρχών, των τοπικών φορέων καθώς και τα παρόντα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Κατά τη διάρκεια του εναρκτήριου μηνύματός του ο δήμαρχος τόνισε ότι η Κυριακή της Ορθοδοξίας είναι συνδεδεμένη με την επιβεβαίωση της ακλόνητης πίστης και προσήλωσής μας στην Ορθοδοξία, τονίζοντας ότι η δημοτική αρχή πάντα επιζητεί τη συνεργασία με την Εκκλησία δεδομένου ότι τη θεωρεί απαραίτητη προϋπόθεση για την εξασφάλιση της ηρεμίας και της γαλήνης στην πόλη, αλλά και για την από κοινού προσπάθεια για την ανακούφιση των πληγέντων από την οικονομική κρίση συμπολιτών μας.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Κ. Παπαθανασίου Δρ. Ν. & Θ., ιεροκήρυξ Καθεδρικού Ναού Αθηνών, διευθυντής ιδιαίτερου γραφείου μακαριωτάτου, ο οποίος πραγματοποίησε μια εξαιρετική, μεστή νοημάτων και άκρως ενδιαφέρουσα ομιλία για το περιεχόμενο της ημέρας της Ορθοδοξίας και την υπέρτατη αξία της Ορθόδοξης Πίστης και Λατρείας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εκπρόσωποι του Σεβαστού Ιερατείου: πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Σαρρής, αιδεσιμότατος π. Σταύρος Γούλας, αιδεσιμότατος π. Νικόλαος Σιάτος, αιδεσιμότατος π. Σταύρος Τριακαλιώτης. Παρόντες ήταν επίσης ο Αντιπερειφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών Κωνσταντίνος Μανιάτης, ο οποίος απηύθηνε και χαιρετισμό ,ο διοικητής Τροχαίας  Κωνσταντίνος Χαλκιάς και εκπρόσωπος της ΣΔΑΜ.

Εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου παρόντες ήταν ο πρόεδρος κ. Βουτσινάς, οι επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων κ.κ. Γιαννακόπουλος και Σταθόπουλος, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Κωνσταντακόπουλος και Παπαδοπούλου, η πρόεδρος Παιδικών Σταθμών κ. Έφη Καψοκεφάλου, ο πρόεδρος Πολιτιστικού Αθλητικού Οργανισμού κ. Β. Σάρκουλας, και τα μέλη Δ.Σ. κ.κ. Παπασπύρος και Σταθόπουλος, ο αντιπρόεδρος Δημοτικής Βιβλιοθήκης κ. Καζάκος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Παναγόπουλος, Ησαΐας, Κρητικίδης, Γουργούλης, Αλεξόπουλος, Μουστόγιαννης, καθώς και εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων.

Ακολούθησε λιτός μπουφές με σαρακοστιανά εδέσματα, ευγενική προσφορά των Παιδικών Σταθμών και του Κοινωνικού Μαγειρείου του Δήμου. Κατά τη διάρκεια του οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να ανταλλάξουν ευχές για Καλή Σαρακοστή.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet