Γ. Βοζίκης: Παρέμβαση για την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση του πολίτη Δήμου Αγ. Παρασκευής
Κοινωνία

Γ. Βοζίκης: Παρέμβαση για την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση του πολίτη Δήμου Αγ. Παρασκευής

Παρέμβαση για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση του πολίτη στον Δήμο Αγ. Παρασκευής κάνει ο τομεάρχης Καθημερινότητας του Πολίτη της παράταξης Αγία Παρασκευή Μία Γενιά Μπροστά, Γεώργιος Βοζίκης.

Αφορμή για την παρέμβαση αυτή είναι η ιστοσελίδα του Δήμου Αγίας Παρασκευής για την Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση των Πολιτών, σύμφωνα με την ακόλουθει ανακοίνωση του κ. Βοζίκη.

Στις μέρες μας είναι κοινά αποδεκτό ότι οι ψηφιακές υπηρεσίες στο πλαίσιο της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι σημείο εκσυγχρονισμού, με στόχο την ευκολότερη, ταχύτερη και αποτελεσματική εξυπηρέτηση των πολιτών.

Αναβαθμίζει την επικοινωνία με τις υπηρεσίες του δήμου και ταυτόχρονα μειώνει τον χρόνο διεκπεραίωσης των διαδικασιών που απαιτούνται, δίχως να φέρνει τον πολίτη αντιμέτωπο με το «τέρας» της γραφειοκρατίας.

Το σημαντικότερο, όμως όλων, είναι ότι αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας, ο πολίτης δεν είναι πλέον υποχρεωμένος να παρευρεθεί στον δήμο και να ταλαιπωρηθεί, προκειμένου να διευθετήσει τα θέματά του.

Οι επαγγελματίες που έχουν οικονομικές συναλλαγές με τον Δήμο, μπορούν να πληροφορούνται για τίτλους πληρωμής που έχουν εκδοθεί στο όνομά τους ή όσοι συντηρούν καταστήματα στα όρια του Δήμου μπορούν να πληρώνουν τον δημοτικό φόρο μέσω διαδικτυακής πύλης.

Ωστόσο, όλα αυτά τα προνόμια παρέχονται σε άλλους Δήμους εκτός Αγίας Παρασκευής. Και μάλιστα την ώρα που κάποιοι Δήμοι έχουν κάνει άλματα στον τομέα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και των τεχνολογιών «έξυπνης πόλης».

Βέβαια, πριν από μερικούς μήνες πραγματοποιήσαμε μια πλοήγηση στο επίσημο site του Δήμου www.agiaparaskevi.gr, όπου μας περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη. Ανακαλύψαμε έναν σύνδεσμο που οδηγεί σε έναν διαφορετικό ιστότοπο, τον www.eagiaparaskevi.gr. Εκεί ο πολίτης ενημερώνεται για τον τρόπο εγγραφής, τους όρους χρήσης, αλλά και για τις υπηρεσίες που παρέχονται ηλεκτρονικά στον πολίτη. Για να χρησιμοποιηθούν οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Δήμου, η ιστοσελίδα προτρέπει τον χρήστη να κάνει εγγραφή στο σύστημα, συμπληρώνοντας μια φόρμα εγγραφής. Μόλις επιλεχθεί να γίνει αίτηση πρόσβασης, ο πολίτης πληροφορείται ότι η ηλεκτρονική εξυπηρέτηση πολιτών θα είναι σύντομα κοντά μας.
Link: (https://www.eagiaparaskevi.gr/portal/index.php?option=com_content&view=article&id=159:aitisi-prosvasis&catid=2:plirofories)

Σκόπιμο θα ήταν:

  • Nα καθοριστεί χρονικά η διαθεσιμότητα της συγκεκριμένης υπηρεσίας και να γνωστοποιηθεί στους δημότες της Αγίας Παρασκευής.
  • Να ενημερωθούν οι πολίτες για το μέχρι στιγμής σημείο υλοποίησης του έργου και για τους λόγους καθυστέρησής του.

Η παράταξή μας, δίνοντας προτεραιότητα σε έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα του πολίτη, δεσμεύεται για την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης, αλλά και για ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, με στόχο την αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό της πόλης μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet