Γ. Ματσούκας: Και πάλι για την καθαριότητα στην Αγ. Παρασκευή που δεν είναι καλή
Κοινωνία

Γ. Ματσούκας: Και πάλι για την καθαριότητα στην Αγ. Παρασκευή που δεν είναι καλή

Ότι «η δημοτική αρχή Αγίας Παρασκευής δεν έχει προσθέσει τίποτα καινούργιο στην ανακύκλωση, στην αποκομιδή, στην ενημέρωση των πολιτών ή στην ευαισθητοποίηση», τονίζει ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Κατοίκων Κοντοπεύκου Γιώργος Ματσούκας.

Στην ανακοίνωσή του με τίτλο «Και πάλι για την καθαριότητα που δεν είναι καλή», ο κ. Ματσούκας αναφέρει: «Σε ήρεμους τόνους ρώτησε ο Γ. Σταθόπουλος, στο τελευταίο Δ.Σ., αν η δημοτική αρχή είναι ευχαριστημένη από την κατάσταση καθαριότητας, αναφερόμενος κυρίως στα μπάζα και τα κλαδιά.

Τι του απάντησε με μεγάλη οξύτητα ο Β. Ζορμπάς:

  • Δεν είναι υποχρεωμένος ο Δήμος να μαζεύει κλαδιά.
  • Ούτε τα μπάζα είναι υποχρέωση του Δήμου.
  • Το GCB (δηλ. η αρπάγη) είναι παλιό και όλο χαλάει.
  • Δεν φρόντισε (ο κ. Σταθόπουλος) να πάρει καινούργια μηχανήματα ο Δήμος.

Δεν είναι όμως έτσι, και η κατάσταση δεν πάει άλλο: Η σημερινή δημοτική αρχή δεν έχει προσθέσει το παραμικρό στην καθαριότητα της πόλης μας. Τίποτα καινούργιο στην ανακύκλωση, στην αποκομιδή, στην ενημέρωση των πολιτών ή στην ευαισθητοποίηση.

Διαβάζουμε συνεχώς για επιτεύγματα άλλων Δήμων. Σε εμάς έχουν αφαιρέσει τους καφέ κάδους ανακύκλωσης από τον Ιούλιο του 2020 (σε λίγο κλείνουμε δυο χρόνια) και δεν τους επαναφέρουν. Οι περισσότεροι μπλε κάδοι είναι χάλια. Υπάρχουν κλαδιά παντού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν έχουν τοποθετήσει ακόμη τους υπόγειους κάδους που αναγκαστικά αφαίρεσαν, εδώ και μήνες, μπροστά από το κατασκευαζόμενο δημαρχείο στην Αγ. Ιωάννου.

Με καμία δημοτική αρχή δεν ήταν ιδανικά τα πράγματα στην καθαριότητα, ούτε επί Σταθόπουλου. Όμως ποτέ δεν ήταν τόσο άσχημα και από ότι μαθαίνω με περισσότερους εργαζόμενους.

Ο Σταθόπουλος, μάλιστα, με αντιδήμαρχο τον Γ. Σιδέρη, τοποθέτησε 11 διπλούς υπόγειους κάδους απορριμμάτων, έφτιαξε 30 γωνιές ανακύκλωσης, το Κινητό Πράσινο Σημείο, μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια, έκαναν εκδηλώσεις και έβαλαν τους καφέ κάδους (όλα πρώτη φορά στην Αγ. Παρασκευή).

Κλείνουμε τρία χρόνια Ζορμπά το καλοκαίρι (συν τα τέσσερα περίπου πριν). Αν είναι να τα ρίχνει στους προηγούμενους, μου μυρίζει ανικανότητα. Θα περίμενε κανείς ένα σχέδιο, ένα πρόγραμμα, κάτι να εξαγγείλουν. Να τα κοιτάξουν όλα αυτά. Δεν έχουν δικαιολογίες και θα φανεί.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet