Γ. Μυλωνάκης: Άλλη μια κακοστημένη παράσταση του κ. Ζορμπά στο Δημοτικό Συμβούλιο
Κοινωνία

Γ. Μυλωνάκης: Άλλη μια κακοστημένη παράσταση του κ. Ζορμπά στο Δημοτικό Συμβούλιο

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής της Τετάρτης 8 Δεκεμβρίου, οπότε η διοίκηση του δημάρχου Βασίλη Ζορμπά προσπάθησε ανεπιτυχώς να περάσει εισήγηση για την τοποθέτηση θόλου-μπαλονιού στον προαύλιο χώρο του 3ου Λυκείου της πόλης, αναφέρεται η δημοτική παράταξη Αλλάζουμε.

Στη σχετική ανακοίνωσή της η παράταξη ανα΄φέρει:

«Ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς απέδειξε και κατά τη χθεσινή (8/12) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι η διοίκησή του στερείται και οράματος και σχεδίου για την ανάπτυξη της πόλης. Χωρίς καμία ενημέρωση των άμεσα ενδιαφερόμενων (αθλητικών σωματείων και σχολικής κοινότητας) και αγνοώντας, για άλλη μια φορά, τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις (που ωστόσο έχουν την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο), εισήγαγε αιφνιδιαστικά θέμα για την τοποθέτηση θόλου – μπαλονιού στον προαύλιο χώρο του 3ου Λυκείου.

Η εισήγηση που έφερε ήταν κυριολεκτικώς στο… πόδι, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο να ομολογεί ότι βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με εταιρείες σχετικά με την υλοποίηση του έργου (μόνο σε ποια τιμή συμφώνησε δεν μας είπε), ενώ αυτό ακόμη δεν είχε συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο! Η δημοτική αρχή αγνόησε μάλιστα επιδεικτικά τις εκκλήσεις, εντός κι εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου, για αναβολή συζήτησης του θέματος, προκειμένου να υπάρξει επαρκής ενημέρωση και διαβούλευση.

Είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι επιδίωξη του δημάρχου ήταν να φέρει το θέμα με τόσο πρόχειρο τρόπο ώστε να καταψηφιστεί από την αντιπολίτευση -όπως και έγινε- προκειμένου να ρίξει σε εκείνην την ευθύνη για τη μη υλοποίηση του έργου. Κάτι που δικαιώνει τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ – Ενεργοί Πολίτες Αγίας Παρασκευής, οι οποίοι αποχώρησαν από τη συζήτηση, αρνούμενοι να συμμετάσχουν σε αυτήν την κακοστημένη παράσταση του κ. Ζορμπά».

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Γιάννης Μυλωνάκης δήλωσε:

«Παρακολουθήσαμε απόψε (σ.σ. προχθές) στο Δημοτικό Συμβούλιο άλλη μια κακοπαιγμένη παράσταση από τη διοίκηση του κ. Ζορμπά. Ως παράταξη, οι ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ έχουμε δηλώσει ότι θα στηρίξουμε με υπευθυνότητα κάθε απόφαση που θα έχει ως στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας στην Αγία Παρασκευή. Ωστόσο, την ίδια στιγμή θα βρισκόμαστε απέναντι σε όσους επιχειρούν να μετατρέψουν το Δημοτικό Συμβούλιο είτε σε αρένα αντιπαραθέσεων, είτε σε διακοσμητικό όργανο επικύρωσης των αποφάσεων της διοίκησης.

Η συζήτηση για την τοποθέτηση θόλου-μπαλονιού στο 3ο Λύκειο Αγίας Παρασκευής φάνηκε εξ αρχής ότι ήταν ακόμη ένα παιχνίδι του δημάρχου με τον θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου. Αυτός ήταν και ο λόγος που ανάγκασε την παράταξή μας να αποχωρήσει, αρνούμενη να συναινέσει στην υποβάθμιση του Σώματος.

Είναι σαφές ότι ο δήμαρχος δεν διαθέτει κανένα όραμα για το αύριο της πόλης και, κατά συνέπεια, κανένα σχέδιο για την υλοποίηση των έργων υποδομής που είναι απαραίτητα στην Αγία Παρασκευή. Και στον τομέα του αθλητισμού, που τόσες ελλείψεις παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια, επιχειρεί με λύσεις – “μπαλώματα” να δείξει ότι δήθεν κάνει έργο, ενώ ουσιαστικά το μόνο που επιδιώκει είναι να… περνά ο χρόνος μέχρι τη λήξη της θητείας του, η οποία μάλλον τον βαραίνει πολύ.

Η δημοτική μας παράταξη, από την προηγούμενη δημοτική περίοδο, άνοιξε τον διάλογο με τους πολίτες για τις αθλητικές υποδομές στην πόλη, καταγράφοντας τις πραγματικές ανάγκες τους. Με βάση αυτές τις ανάγκες έχει καταρτίσει συγκεκριμένο σχέδιο, το οποίο επικαιροποιεί διαρκώς, προκειμένου να είναι έτοιμο προς άμεση υλοποίηση όταν ο λαός της Αγίας Παρασκευής μας δώσει την εντολή διοίκησης».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet