Γ. Μυλωνάκης: Η περιβαλλοντική εκπαίδευση της νέας γενιάς ξεκινά από τους παιδικούς σταθμούς!
Κοινωνία

Γ. Μυλωνάκης: Η περιβαλλοντική εκπαίδευση της νέας γενιάς ξεκινά από τους παιδικούς σταθμούς!

O περιφερειακός σχεδιασμός διαχείρισης αποβλήτων και ο ρόλος των Δήμων στην εξοικονόμηση ενέργειας που προωθείται μέσω της ηλεκτροκίνησης ήταν δύο από τα θέματα που απασχόλησαν την πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Διαχείρισης Απορριμμάτων της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του δημάρχου Αγρινίου, Γιώργου Παπαναστασίου.

Στη συνεδρίαση τέθηκε η ατζέντα για τα ζητήματα που θα απασχολήσουν την Επιτροπή, όπως επίσης και τα θέματα που θα συμπεριληφθούν στην εισήγησή της, στις 27/11 στην Τρίπολη, στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου για την καταγραφή απόψεων, που θα διαμορφώσουν τις τελικές θέσεις της ΚΕΔΕ για όλα τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Στη συνεδρίαση συμμετείχε και το μέλος της Επιτροπής, δημοτικός σύμβουλος Αγίας Παρασκευής και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Αλλάζουμε, Γιάννης Μυλωνάκης, ο οποίος, αφού ευχήθηκε καλή θητεία σε όλα τα μέλη, στάθηκε στη σημασία της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης από την προσχολική ηλικία, εξηγώντας πώς η ΚΕΔΕ μπορεί να αναπτύξει αντίστοιχα προγράμματα σε συνεργασία με τις περιφέρειες και το υπουργείο Παιδείας.

«Είναι αναγκαίο να αλλάξουμε νοοτροπία στη διαχείριση των απορριμμάτων και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την έγκαιρη περιβαλλοντική εκπαίδευση των νέων, μέσα από τα σχολεία, ακόμη και τους παιδικούς σταθμούς» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μυλωνάκης.  

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet