Γ. Μυλωνάκης: Μπορούμε και πρέπει να κάνουμε περισσότερα για το Περιβάλλον και στην Αγία Παρασκευή
Κοινωνία

Γ. Μυλωνάκης: Μπορούμε και πρέπει να κάνουμε περισσότερα για το Περιβάλλον και στην Αγία Παρασκευή

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ο υποψήφιος δήμαρχος, επικεφαλής του ανεξάρτητου δημοτικού συνδυασμού Αλλάζουμε την Αγία Παρασκευή, Γιάννης Μυλωνάκης αναφέρει στο μήνυμά του:

«Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος μας δίνει την ευκαιρία να θυμηθούμε ότι η ποιότητα της ζωής μας και το μέλλον των παιδιών μας συνδέονται άρρηκτα με τη βιωσιμότητα του πλανήτη.

Οι κίνδυνοι από την κλιματική αλλαγή, από τη ρύπανση, από την εξάντληση των πόρων γίνονται ολοένα και πιο ορατοί, επιβάλλοντας αφύπνιση και δράση από όλους. Είναι επιτακτική, πλέον, η ανάγκη για ένα φιλικότερο προς το περιβάλλον μοντέλο ανάπτυξης και για ένα πιο πράσινο τρόπο ζωής, με θετικές πρωτοβουλίες και συμπεριφορές σε επίπεδο χώρας, αλλά και στην πόλη, στη γειτονιά, στην καθημερινότητά μας.

Με την εμπειρία που έχω αποκομίσει ως μέλος της Επιτροπής Ενέργειας, Περιβάλλοντος & Διαχείρισης Απορριμμάτων της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος είμαι πλέον πεπεισμένος ότι στον Δήμο Αγίας Παρασκευής μπορούμε και πρέπει να κάνουμε περισσότερα για το περιβάλλον, εφαρμόζοντας πρακτικές που ήδη αποτελούν πραγματικότητα σε άλλες περιοχές της Αττικής και της χώρας.

Η αναβάθμιση των υποδομών και των υπηρεσιών ανακύκλωσης και συλλογής βιοαποβλήτων, η αποτελεσματική προστασία του δάσους του Υμηττού και η φροντίδα του πρασίνου στην πόλη, η προμήθεια αποκλειστικά ηλεκτρικών οχημάτων από τον Δήμο, η εξοικονόμηση ενέργειας στον οδοφωτισμό και στα δημοτικά κτίρια με την εγκατάσταση λαμπτήρων LED, η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών σε σχολεία και δημοτικές εγκαταστάσεις, είναι μερικές μόνο από τις δράσεις που μπορούν να γίνουν πραγματικότητα και στον Δήμο μας.

Αυτό που χρειάζεται είναι γνώση, σχέδιο και διάθεση για δουλειά.

Η δυνατότητα να ζούμε σε μια καθαρή, βιώσιμη, ανθρώπινη πόλη είναι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που έχουμε να διαχειριστούμε. Ας τη διαχειριστούμε αναδεικνύοντας την προστασία του περιβάλλοντος σε κεντρική πολιτική προτεραιότητα, αλλά και σε καθημερινή στάση ζωής».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet