Γ. Οικονόμου: «Βατερλό» με το νέο δημαρχείο στην Αγία Παρασκευή
Κοινωνία

Γ. Οικονόμου: «Βατερλό» με το νέο δημαρχείο στην Αγία Παρασκευή

Για νέα εμπλοκή στο έργο της ανέγερσης του νέου δημαρχείου στην Αγία Παρασκευή, αλλά και στα όσα είχαν προηγηθεί, κάνει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Νέα Αρχή Γιώργος Οικονόμου, ζητώντας παράλληλα συνάντηση με τον περιφερειάρχη Αττικής προκειμένου να προτείνει λύσεις για την επανέναρξη των εργασιών.

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Οικονόμου αναφέρει:

«Όταν με την έναρξη του έργου του νέου δημαρχείου αναδείξαμε τα χονδροειδή λάθη και την ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής, που κόστισαν τουλάχιστον 6 μήνες καθυστέρηση, κάποιοι μας θεώρησαν υπερβολικούς. Οι “εντεταλμένοι” και καλοπληρωμένοι τότε κονδυλοφόροι προσπάθησαν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, ενώ κάποιοι σύλλογοι και φορείς έβγαλαν ανακοινώσεις που λιβάνιζαν τη δημοτική αρχή!!! Τώρα σιωπούν…

Όταν όμως κάποιος που έχει άπλετο χρόνο προετοιμασίας “πνίγεται” σε απλά θέματα όπως η άδεια κατεδάφισης, η κοπή των δέντρων, η απομάκρυνση υπηρεσιών από το εργοτάξιο και η αναθεώρηση αδείας, τότε καταλαβαίνεις τι μπορεί να μας περιμένει στα δύσκολα και στα περίπλοκα, όπως στα ζητήματα του “βραχώδους υποβάθρου”, των συμπληρωματικών εργασιών, της ανάλωσης των απροβλέπτων και της ερμηνείας της Προγραμματικής Σύμβασης για την υποχρέωση χρηματοδότησης του Δήμου μας.

Ζητήσαμε τότε να ενεργοποιηθεί Επιτροπή Παρακολούθησης του Έργου με ευρεία συμμετοχή του Δήμου και εξειδικευμένα στελέχη των δημοτικών παρατάξεων. Μας αγνόησαν επιδεικτικά και απάντησαν με “φιέστες θεμελιώσεων”, βαρύγδουπες δηλώσεις, θριαμβολογίες και πανηγυρισμούς!!!

Όταν στη συνέχεια έγιναν ορατές οι σοβαρές καθυστερήσεις, παρά τα επίμονα ερωτήματά μας, μας κρατούσαν στο σκοτάδι, παρ’ όλο που, όπως αποδείχτηκε, υπήρχε αλληλογραφία και ενημέρωση από την Περιφέρεια και την ανάδοχο εταιρεία.

Αλλά και όταν προέκυψαν τα σοβαρά προβλήματα, αντί να ακούσουν και να συνεννοηθούν με την Περιφέρεια Αττικής, νόμισαν ότι τα θέματα μπορούν να λυθούν με φωτογραφίες και δηλώσεις. Καλλιέργησαν προσδοκίες για να κερδίσουν λίγο χρόνο και δυστυχώς πολύ σύντομα προσγειώθηκαν με πάταγο στην πραγματικότητα: Σε ένα σταματημένο έργο με αίτηση διάλυσης της σύμβασης. Σε ένα σκάμμα που έχει μετατραπεί στην κυριολεξία σε “βούρκο” .

Η απερχόμενη δημοτική αρχή δεν μπορεί να δεσμεύει άλλο, με αποτυχίες και κακούς χειρισμούς, το μέλλον αυτής της πόλης.

Κάνουμε έκκληση στην Περιφέρεια Αττικής και προσωπικά στον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη, να καλέσει την παράταξή μας με τα εξειδικευμένα στελέχη μας για να προτείνουμε λύσεις επανέναρξης του έργου, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που παρέχει η νομοθεσία. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, ούτε για πειραματισμούς και νέες άστοχες κινήσεις. Μεγαλύτερες από τις οικονομικές συνέπειες της διάλυσης του έργου, που πρέπει να αποφύγουμε, θα είναι οι προσωπικές ευθύνες των πρωταγωνιστών, που για την πόλη μας έχουν ονοματεπώνυμο».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet