Γ. Σταθόπουλος: Αγωνία για το πρώτο κουδούνι
Κοινωνία

Γ. Σταθόπουλος: Αγωνία για το πρώτο κουδούνι

Στο μήνυμά του για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ο τέως δήμαρχος Αγίας Παρασκευής και επικεφαλής της παράταξης Νίκη των Πολιτών, Γιάννης Σταθόπουλος, εστιάζει στα προβλήματα με τα οποία ανοίγουν φέτος τα σχολεία, σημειώνοντας.

«Τα σχολεία μας ανοίγουν, φέτος, διά ζώσης με πολλά θέματα ανοιχτά λόγω, κυρίως αλλά όχι μόνο, της πανδημίας. Ο εμβολιασμός των παιδιών Γυμνασίων – Λυκείων είναι ακόμη σε χαμηλά επίπεδα, ενώ για τα παιδιά των Δημοτικών δεν υπάρχει, μέχρι σήμερα, εμβόλιο:

  1. Απαιτείται τήρηση αποστάσεων μέσα στα σχολεία και 15 μαθητές ανά τάξη.
  2. Σοβαρό θέμα είναι τα κενά σε εκπαιδευτικούς κυρίως στα Λύκεια, αλλά και στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και στην Παράλληλη Στήριξη.

»Στον Δήμο μας λίγα έγιναν για επισκευές και συντηρήσεις στα σχολεία μας.

»Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αγίας Παρασκευής πολύ σωστά επισημαίνει ότι δεν έγινε καμία εργολαβία για τα σχολεία (μεγάλη εργολαβία 2ου Δημοτικού-5ου Νηπιαγωγείων, 5ου-11ου Δημοτικών), αλλά και τα προβλήματα στα containers της οδού Ασημακοπούλου, στα Μέσα Ατομικής Προστασίας προσωπικού καθαριότητας κ.ά.

»Επί μια πενταετία στο τιμόνι του Δήμου κάναμε πάρα πολλά για τα σχολεία μας.

  • Δεσμευόμαστε ότι θα σταθούμε στο πλευρό των μαθητών, των γονιών, των καθηγητών και των δασκάλων προκειμένου να εξασφαλισθούν οι απαραίτητοι οικονομικοί πόροι για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων της πόλης μας.
  • Δεσμευόμαστε να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε να μην χαθεί ο ανθρωποκεντρικός χαρακτήρας της Παιδείας στην Αγία Παρασκευή, της Παιδείας που με τις δράσεις μας οφείλουμε να αναβαθμίζουμε σε πραγματικά Δωρεάν, Δημόσια και Ενιαία.

»Με αισιοδοξία, κέφι, αγωνιστικό πνεύμα και διάθεση συνεργασιών θα σταθούμε δίπλα στη σχολική κοινότητα, τους Συλλόγους Γονέων και τα παιδιά μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet