Γ. Σταθόπουλος: Γιατί όχι κινηματογράφος στο πάρκο «Στ. Κώτσης»;
Κοινωνία

Γ. Σταθόπουλος: Γιατί όχι κινηματογράφος στο πάρκο «Στ. Κώτσης»;

Από το καλοκαίρι του 2015 ο Δήμος Αγίας Παρασκευής απέκτησε χώρο θερινού κινηματογράφου στο πάρκο «Στ. Κώτσης». Η λειτουργία του ήταν πολύ επιτυχής για πέντε συνεχή καλοκαίρια, αναφέρει ο τέως δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος. Κι αυτό, όπως υποστηρίζει, ήταν αποτέλεσμα της επιλογής των ταινιών, του καταπράσινου περιβάλλοντος και ότι είχε όλες ουσιαστικά τις προϋποθέσεις λειτουργίας (στάθμευση – χώροι υγιεινής – καντίνα κ.ά.).

Όπως υποστηρίζει ο ίδιος, το Αθλητικό-Πολιτιστικό Πάρκο «Στ. Κώτσης» είναι ο φυσικός χώρος του κινηματογράφου, όπως και του Διαδημοτικού Φεστιβάλ Θεατρικών Ομάδων Δήμων της Αττικής, που επίσης έγινε εκεί στη θητεία του για 5 συνεχή χρόνια. Μάλιστα, όπως λέει, είχε ξεκινήσει επί της προηγούμενης δημοτικής αρχής στο ίδιο αυτό σημείο του πάρκου.

Φέτος, ο δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς δήλωσε, «με οξύτητα και απρέπεια», σύμφωνα με τον κ. Σταθόπουλο, ότι δεν θα λειτουργήσει κινηματογράφος, προσθέτοντας ότι στη συνέχεια «με την πίεση κατοίκων, παρατάξεων και ανθρώπων της Έβδομης Τέχνης αποφάσισε τη λειτουργία του Κινηματογράφου στο 2ο Γυμνάσιο».

«Δεν μας άκουσαν στην πρότασή μας να το κάνουν στο πάρκο, κάτι απολύτως εφικτό. Το επαναφέρουν στο 2ο Γυμνάσιο, με παράνομη απόφαση, χωρίς τη γνώμη της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας: Είμαστε ο μόνος Δήμος της Αττικής και πιθανά της Ελλάδος που θα λειτουργήσει δημοτικό κινηματογράφο σε προαύλιο σχολείου, με επιβάρυνση του σχολείου, με φουσκωτή οθόνη και με επιβάρυνση της οδού Νεαπόλεως από αυτοκίνητα που θα παρκάρουν στα πεζοδρόμιά της, που πρόσφατα αναπλάσαμε» τονίζει ο τέως δήμαρχος και προσθέτει:

«Το ακόμη πιο απαράδεκτο αλλά και λυπηρό είναι ότι, ενώ στην αρχή δήλωσαν ότι ο κινηματογράφος θα γίνει μόνο εφέτος στο σχολείο (θυμίζουμε ότι ο ίδιος ο Β. Ζορμπάς δεσμεύτηκε δημόσια το καλοκαίρι του ’19 ότι ο θερινός κινηματογράφος θα γίνεται στο πάρκο), τελευταία έχουν και σε αυτό αλλάξει στάση.

»Η πόλη μας απέκτησε χώρο κινηματογραφικών προβολών και θεατρικών παραστάσεων για τους θερινούς μήνες, με μεγάλη προσπάθεια και δουλειά πολλών ανθρώπων στη θητεία μας στο πάρκο «“Στ. Κώτσης”. Εάν δεν είχε αυτόν τον χώρο, θα καταλαβαίναμε τη σκέψη του σχολείου».

Και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Νίκη των Πολιτών καταλήγει στη σχετική ανακοίνωσή του:

«Ο θερινός κινηματογράφος πρέπει να επανέλθει στο φυσικό του χώρο, το πάρκο, όπως προτείνει και η Ένωση Συλλόγων Γονέων, όπως και ο Β. Ζορμπάς έλεγε στο προεκλογικό του πρόγραμμα το 2014. Η μετατροπή του προαυλίου – γηπέδου μπάσκετ του σχολείου σε κινηματογράφο είναι περιττή και επιζήμια όχι μόνο για το σχολείο αλλά και για όλη την περιοχή».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet