Γ. Σταθόπουλος: Οι ηλικιωμένοι είναι ακόμη ικανοί να προσφέρουν στην κοινωνία μας
Κοινωνία

Γ. Σταθόπουλος: Οι ηλικιωμένοι είναι ακόμη ικανοί να προσφέρουν στην κοινωνία μας

Ο επικεφαλής της δημοτικής Κίνησης Νίκη των Πολιτών Αγίας Παρασκευής, τέως δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Σταθόπουλος, στέλνει το δικό του μήνυμα στην τοπική κοινωνία, με αφορμή τον χθεσινό εορτασμό για την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας.

Ειδικότερα, ο κ. Σταθόπουλος αναφέρει τα εξής:

Η Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου (με απόφαση του ΟΗΕ το 1990) και είναι αφορμή να στρέψουμε τη σκέψη μας, όπως καθημερινά πρέπει όλοι/ες να κάνουμε, στους ηλικιωμένους.

Παρ’ όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και λόγω των δημοσιονομικών πολιτικών, είναι ακόμη ικανοί/ές να προσφέρουν στην κοινωνία μας με την πείρα, τις γνώσεις και τα αισθήματα αγάπης και προσφοράς που τους διακατέχουν. Έχει αποδειχθεί ότι η Τρίτη Ηλικία αφιερώνει πολύ περισσότερο χρόνο στα παιδιά και τα εγγόνια τους, όπως και στην αλληλεγγύη και τη βοήθεια συνανθρώπων μας.

Οφείλουμε, λοιπόν, να τους παρέχουμε υψηλές υπηρεσίες υγείας και φροντίδας, ιδιαίτερα σήμερα με την πανδημία, μα πάνω από όλα οφείλουμε να είμαστε δίπλα τους και να στηρίζουμε όλες τις κοινωνικές υποδομές του Δήμου που τους αφορούν (ΚΑΠΗ, Βοήθεια στο Σπίτι, Κοινωνικό Παντοπωλείο-Μαγειρείο κ.ά.).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet