Γ. Σταθόπουλος: Πού οδεύει η σημερινή διοίκηση του Δήμου Αγ. Παρασκευής με τα Δημοτικά Ιατρεία;
Κοινωνία

Γ. Σταθόπουλος: Πού οδεύει η σημερινή διοίκηση του Δήμου Αγ. Παρασκευής με τα Δημοτικά Ιατρεία;

Η δημοτική Κίνηση Νίκη των Πολιτών Αγ. Παρασκευής συμμετείχε, διά του επικεφαλής της Γιάννη Σταθόπουλου, τέως δημάρχου και της δημοτικής συμβούλου Τ. Γκιόκα, στη διαδικτυακή συζήτηση-σύσκεψη που οργάνωσε ο Σύλλογος Κατοίκων Τσακού για τα προβλήματα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην περιοχή, αλλά και συνολικά στον Δήμο Αγίας Παρασκευής, όπως ενημερώνει ο συνδυασμός.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «ιδιαίτερα αρνητική εντύπωση έκανε η απουσία εκπροσώπων της δημοτικής αρχής Β. Ζορμπά, από τη σύσκεψη».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Σταθοπούλος ανέφερε τα εξής, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης:

Ο σημερινός δήμαρχος έχει ήδη κλείσει τα δύο από τα τρία Δημοτικά Ιατρεία στην Αγία Παρασκευή. Πρώτα τα Δημοτικά Ιατρεία Πευκών το 2012 και πρόσφατα τα Δημ. Ιατρεία στο Κοντόπευκο («μεταφέρθηκαν» στο ΚΑΠΗ μόνο δύο ειδικότητες).

Φαίνεται ότι σκοπεύουν να κλείσουν και τα Δημ. Ιατρεία Τσακού διότι κάνεις δεν ασχολήθηκε μέχρι τώρα με το πρόβλημα που προέκυψε με την πτώση κάποιων σοβάδων, πρόβλημα που έχει ήδη αποκατασταθεί!

Η σημερινή δημοτική αρχή, επιπλέον, δεν έχει κάνει καμία προσπάθεια να εντάξει εθελοντές γιατρούς στα Δημ. Ιατρεία.

Η πόλη μας έχει, ως γνωστόν, Κέντρο Υγείας, το πρ. ΙΚΑ, στην οδό Μεσογείων. Δυστυχώς όμως, αυτό το Κέντρο Υγείας, δεν έχει γιατρούς δυο ειδικοτήτων, δηλαδή χειρουργούς και γυναικολόγους, έχει λιγότερους παθολόγους από όσους έχει ανάγκη και δεν έχει (δεν είχε ποτέ) Ακτινολογικό Τμήμα.

Σημειώνουμε επίσης ότι πρέπει να γίνουν προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού στο Κέντρο Υγείας όπως και οικογενειακών ιατρών και βέβαια εκκρεμεί η δημιουργία ΤΟΜΥ Αγ. Παρασκευής (Τοπική Μονάδα Υγείας, με κύρια δράση την πρόληψη).

Τέλος, επισημαίνω ότι μετά τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας ως Εμβολιαστικού Κέντρου, τα ραντεβού των ασφαλισμένων κλείνονται σε 4-5 μήνες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet