Γ. Σταθόπουλος: Σε πλήρη ετοιμότητα για την πυροπροστασία του Υμηττού
Κοινωνία

Γ. Σταθόπουλος: Σε πλήρη ετοιμότητα για την πυροπροστασία του Υμηττού

Με σκοπό να ενημερώσει τους δημότες της Αγίας Παρασκευής, αλλά και να απαντήσει στις επικρίσεις από την πλευρά παρατάξεων της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου (Ευθύνες στη δημοτική Αρχή για ελλιπή πυροπροστασία από Α. Γκιζιώτη, Β. Ζορμπάς: Η ανικανότητα του κ. Γ. Σταθόπουλου γίνεται πλέον επικίνδυνη), ο δήμαρχος της πόλη Γιάννης Σταθόπουλος εξέδωσε ανακοίνωση με όλα τα μέτρα που έχει λάβει ο Δήμος για την πυροπροστασία του Υμηττού.

Στην ανακοίνωσή του ο δήμαρχος αναφέρει:

Με βαθιά αίσθηση ευθύνης όσον αφορά στις αρμοδιότητες του Δήμου μας για την Πυροπροστασία του Υμηττού, ενημερώνω τους κατοίκους της Αγίας Παρασκευής για το Σχέδιο του Δήμου για την πρόληψη πυρκαγιάς στο βουνό και διευκρινίζω εξαρχής ότι είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα ανά πάσα στιγμή.

Έτσι, με βαθμό επικινδυνότητας 3, όπως ήταν την περασμένη Παρασκευή 17/7, οι εργάτες της Πολιτικής Προστασίας έκαναν καθαρισμό ξερών χόρτων σε πάρκα και χώρους του Δήμου όπου υπάρχει επικινδυνότητα πρόκλησης πυρκαγιάς. Στις 3 μέρες που έχουν προσληφθεί έκαναν εργασίες αποψίλωσης στο πάρκο Νεαπόλεως, στο πάρκο «Σταύρος Κώτσης», στον χώρο του Κινηματοθεάτρου και πέριξ του χώρου, όπως και στους χώρους πέριξ του 2ου Γυμνασίου και 1ου Λυκείου.

Αμέσως μετά τον εμπρησμό στον Καρέα, μετέβησαν στα σημεία πυροπροφύλαξης (λόφος Τσακού, πάρκο Γραβιάς και Μοναστήρι Αϊ-Γιάννη) όπου εναλλάσονται σε βάρδιες όλο το Σαββατοκύριακο 18 και 19/7 με βαθμό επικινδυνότητας πλέον 4. Διευκρινίζω ότι τα επιλεγμένα σημεία φυλλάσονται σε βαθμό επικινδυνότητας 4. Παράλληλα, το πεντάτονο πυροσβεστικό όχημα του Δήμου μας ήταν την Παρασκευή στο Μοναστήρι και το μικρό Πυροσβεστικό των 500 λίτρων στον λόφο Τσακού.

Από την αρχή της επιφυλακής η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Στέλλα Ψύλλα, ο προϊστάμενος του Τμήματος Περιβάλλοντος, ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας και οι εργάτες Πολιτικής Προστασίας υπηρέτησαν, ο καθένας από τον τομέα ευθύνης του, το Σχέδιο Πυροπροστασίας, σε στενή συνεργασία με τους εθελοντές του ΣΕΠΠΒΑΤΥ (Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Βορειοανατολικού Τομέα Υμηττού).

Ενημερώνω, παράλληλα, ότι ο Δήμος μας διαθέτει όχημα που λειτουργεί ως 5τονη υδροφόρα και λίαν συντόμως θα αποκτήσει και δεύτερο, με εργασία του συνεργείου του Τμήματος Καθαριότητας, μετά από άγονο διαγωνισμό και με πολύ μικρή οικονομική επιβάρυνση του προϋπολογισμού.

Τέλος, ενημερώνω ότι ο ίδιος προσωπικά έχω την επίβλεψη όλου του Σχεδίου Πυροπροστασίας, από την Παρασκευή το μεσημέρι, σε στενή συνεργασία με όλους τους εμπλεκομένους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet