Γ. Σταθόπουλος: Στην Αγ. Παρασκευή ζούμε σε μία πρωτόγνωρη κατάσταση  βρώμικης πόλης
Κοινωνία

Γ. Σταθόπουλος: Στην Αγ. Παρασκευή ζούμε σε μία πρωτόγνωρη κατάσταση βρώμικης πόλης

Ο τέως δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, επικεφαλής της παράταξης Νίκη των Πολιτών, Γιάννης Σταθόπουλος, εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για θέματα καθαριότητας στον Δήμο και μεταξύ άλλων τονίζει ότι η δημοτική αρχή πρέπει να πάρει τα απαραίτητα μέτρα.

Παράλληλα, τονίζει ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην πόλη και ότι αυτό οφείλεται σε «ανικανότητα στη διαχείριση της καθαριότητας ή σε εμμονή του δημάρχου».

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του ο κ. Σταθόπουλος αναφέρει:

«Μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι η Αγία Παρασκευή είναι μία καθαρή πόλη; Λίγο να περπατήσουμε στην πόλη μας θα διαπιστώσουμε το ακριβώς αντίθετο:

  • Ποτέ η πόλη μας δεν είχε όγκους αμάζευτων κλαδιών να καταλαμβάνουν πεζοδρόμια για πολλές εβδομάδες και μήνες.
  • Ποτέ η πόλη δεν είχε ξεχειλισμένους κάδους, όπως και σκουπίδια εκτός κάδων, ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, κάτι πολύ συνηθισμένο σήμερα.
  • Ποτέ η πόλη δεν είχε τόσο βρώμικους κοινόχρηστους χώρους όπως και δρόμους-πεζοδρόμια.

»Για να είμαι δίκαιος στις κρίσεις μου σημειώνω ότι η Αγία Παρασκευή δεν είχε και στο παρελθόν το επίπεδο καθαριότητας που χρειαζόταν. Δεν είναι όμως έτσι τώρα τα πράγματα. Σήμερα ζούμε μία πρωτόγνωρη κατάσταση βρώμικης πόλης.

»Στις μετρήσεις της κοινής γνώμης για τα προβλήματα των Δήμων στην πρώτη θέση βρίσκεται η καθαριότητα, και σωστά, γιατί είναι πρωτίστως θέμα υγείας και αισθητικής των πόλεων.

»Φαίνεται ότι στην Αγία Παρασκευή υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα. Είτε έχει να κάνει με ανικανότητα στη διαχείριση της καθαριότητας, είτε με εμμονή του δημάρχου, Β. Ζορμπά, που θέλει να συντηρεί την εικόνα του σκληρού απέναντι στους εργαζόμενους. Θύματα και στις δύο περιπτώσεις είναι η πόλη και οι δημότες.

»Για το καλό όλων η δημοτική αρχή οφείλει να συνειδητοποιήσει άμεσα την ευθύνη της και να πάρει τα απαραίτητα μέτρα για την επίλυση του προβλήματος. Διαφορετικά πιστώνεται ένα ακόμη πρόβλημα που στη διάρκεια της θητείας της έγινε μεγαλύτερο από ότι το παρέλαβε».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet