Γ. Σταθόπουλος: Στη θητεία μας διευρύναμε τα προγράμματα για την Τρίτη Ηλικία
Κοινωνία

Γ. Σταθόπουλος: Στη θητεία μας διευρύναμε τα προγράμματα για την Τρίτη Ηλικία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία ο τέως δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Γιάννης Σταθόπουλος, απηύθηνε το εξής μήνημα:

«Η 1η Οκτωβρίου έχει ορισθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία. Στη δημαρχιακή μας θητεία οργανώσαμε και διευρύναμε τις πολιτικές και τα προγράμματα για την Τρίτη Ηλικία, τόσο στο Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) του Δήμου μας όσο και σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες και φορείς (ειδικά προγράμματα για Ηλικιωμένους σε Δημοτικά Ιατρεία, ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ, Δημοτική Βιβλιοθήκη Ενηλίκων, ΠΑΟΔΑΠ, ΠΑΙΣΔΑΠ κ.α.).

»Ειδικότερα,. το ΚΑΠΗ του Δήμου μας, που συμπληρώνει φέτος 36 χρόνια λειτουργίας (1985-2021), είχε επιτύχει, μέσα από τις ομάδες δημιουργικής απασχόλησης (θέατρο, χορωδία, χορό, ζωγραφική κ.ά.) και τα επιμορφωτικά (μαθήματα για Η/Υ, αγγλικής γλώσσας), πολιτιστικά (επισκέψεις σε μουσεία, ομιλίες κ.ά.) και ψυχαγωγικά προγράμματα, που υλοποιούνται από το εξειδικευμένο προσωπικό, την κοινωνική ενσωμάτωση των ηλικιωμένων μελών και τη δυνατότητα να απολαμβάνουν περισσότερα από τη ζωή και στον Τσακό και στο Κοντόπευκο.

»Η πανδημία δυστυχώς τα άλλαξε όλα αυτά και έκλεισε στο σπίτι τους τα δραστήρια μέλη του ΚΑΠΗ.

»Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για την Τρίτη Ηλικία επιθυμούμε να τους ευχαριστήσουμε από το βάθος της καρδιάς μας για τη συμμετοχή τους στις κοινωνικές και πολιτιστικές δράσεις στην τοπική μας κοινωνία. Να τους διαβεβαιώσουμε ότι θα είμαστε δίπλα τους σε κάθε θέμα που τους απασχολεί και ότι θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για μια πόλη χωρίς αποκλεισμούς, μια πόλη ίση για όλους τους πολίτες και να τους ευχηθούμε χρόνια πολλά και χρόνια καλά».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet