Γ. Σταθόπουλος: H δημοτική αρχή κλείνει τα δημοτικά ιατρεία στο Κοντόπευκο, μεταφέροντάς τα σε ακατάλληλο κτήριο
Κοινωνία

Γ. Σταθόπουλος: H δημοτική αρχή κλείνει τα δημοτικά ιατρεία στο Κοντόπευκο, μεταφέροντάς τα σε ακατάλληλο κτήριο

Ο τέως δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, επικεφαλής της παράταξης Νίκη των Πολιτών, Γιάννης Σταθόπουλος, σημειώνει ότι η δημοτική αρχή Ζορμπά κλείνει τα επί 30 έτη στο Κοντόπευκο (Οδός Χίου), δημοτικά ιατρεία, μεταφέροντάς τα σε «ακατάλληλο κτήριο» πάνω από τα ΚΑΠΗ της οδού Γούναρη.

Ο κ. Σταθόπουλος συνεχίζει αναφέροντας ότι «στη μεταφορά θα καταργήσουν ειδικότητες, μεταξύ των οποίων και του γυναικολόγου (μήπως επειδή είμαι εγώ εθελοντής εκεί;) κ.ά.», για να προσθέσει:

«Λυπάμαι, αλλά είναι σαφής υποβάθμιση του Κοντοπεύκου!

»Να τα ενισχύσουν και όχι να τα κλείσουν διά της μεταφοράς τους. Να αγωνιστούν για να μπορούν οι γιατροί να συνταγογραφούν. Να αναζητήσουν εθελοντές γιατρούς. Οι ίδιοι οι αιρετοί γιατροί της παράταξης Ζορμπά να είναι εθελοντικά στα δημοτικά ιατρεία».

Τέλος, ο τέως δήμαρχος Αγίας Παρασκευής τονίζει:

«Λυπάμαι ιδιαίτερα για τους αιρετούς γιατρούς Ι. Αργυρό και Ν. Μαλάμο που συνεργούν σε αυτό το “έγκλημα”».

Με νεότερη ανακοίνωσή του, την ίδια μέρα, ο κ. Σταθόπουλος σημειώνει ότι στις 9 Μαρτίου είχε καλέσει τον κ. Ζορμπά να μην κλείσει τα δημοτικά ιατρεία Κοντοπεύκου, αλλά να τα αναβαθμίσει με εθελοντές γιατρούς, με προσπάθεια να επιτραπεί η συνταγογράφηση, με εθελοντισμό των αιρετών ιατρών της παράταξης του κ.ά.

Ο τέως δήμαρχος προσθέτει ότι ο κ. Ζορμπάς είναι ο ίδιος που είχε κλείσει, στο παρελθόν, τα δημοτικά ιατρεία και στα Πευκάκια και κάθε φορά «επικαλείται δυσκολίες που όντως υπάρχουν» για να προσθέσει:

«Οι αιρετοί, όμως, καλούνται να λύνουν προβλήματα, όχι να κλείνουν δομές. Τον καλώ να αλλάξει την απόφασή του αυτή που υποβαθμίζει τα ζητήματα δημόσιας υγείας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet