Γ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων
Κοινωνία

Γ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων

Tη Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014 πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγίας Παρασκευής, όπως αυτή καθορίζεται από το καταστατικό αλλά και τους ισχύοντες νόμους.

Σύμφωμα με την ανακοίνωση, η αίθουσα του 1ου Δημοτικού αποδείχθηκε πολύ μικρή για το πλήθος των εκπροσώπων των συλλόγων γονέων που παρέστησαν, τόσο των νόμιμα εκλεγμένων αντιπροσώπων στην Ένωση όσο και μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των 23 Συλλόγων Γονέων-μελών της Ένωσης Γονέων.

Ακολουθεί το κείμενο:

Η Γενική Συνέλευση ξεκίνησε σε κλίμα συγκίνησης καθώς το Δ.Σ. της Ένωσης αποχαιρέτησε με τον δικό του τρόπο τέσσερις από τους αντιπροσώπους στην Ένωση που δεν θα είναι μέλη της Ένωσης μετά το τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς και που έχουν δώσει τον δικό τους αγώνα για αρκετά χρόνια μέσα στο οργανωμένο γονεϊκό κίνημα της Αγίας Παρασκευής, με κύριο στόχο την υπεράσπιση της δημόσιας, δωρεάν και ενιαίας παιδείας και της μόρφωσης των παιδιών.

Μετά την εκλογή τριμελούς Προεδρείου, ξεκίνησε η Γ.Σ. με τον απολογισμό από την πλευρά του Δ.Σ. της χρονιάς που πέρασε από την πρόεδρο Αύρα Μπασακίδου – Καράμπελα. Ο απολογισμός δεν στάθηκε αναλυτικά σε συγκεκριμένες ενέργειες καθώς αυτές είναι ήδη γνωστές στα μέλη της Ένωσης τα οποία λαμβάνουν συχνή και αναλυτική ενημέρωση για κάθε ενέργεια και συμμετέχουν ενεργά σε οποιαδήποτε απόφαση του Δ.Σ. της Ένωσης. Παρουσίασε την εικόνα της χώρας αλλά και της παιδείας του σήμερα, έθεσε ερωτηματικά σχετικά με το αύριο και την κατάσταση στο γονεϊκό κίνημα, ενώ με πολύ αισιοδοξία πέρασε το μήνυμα ότι τα μέλη της Ενώσεως μπορούν ενωμένα να προχωρήσουν, να αγωνιστούν για αυτά που τα παιδιά δικαιούνται.

Κατόπιν τούτου υπήρξαν τοποθετήσεις από τους αντιπροσώπους αλλά και από όλα τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης, οι οποίοι ανέπτυξαν πολλά και ενδιαφέροντα θέματα, έθεσαν προβληματισμούς αλλά και έκαναν προτάσεις σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο θα κινητοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι για τη συλλογικά οργανωμένη διεκδίκηση της δημόσιας δωρεάν και ενιαίας παιδείας.

Από τα μέλη του Δ.Σ. πέρα από τις βασικές τοποθετήσεις αναπτύχθηκαν θέματα τα οποία απασχολούν την παιδεία στην πόλη της Αγίας Παρασκευής, όπως οι επισκευές, οι παραχωρήσεις χώρων, η λειτουργία των σχολικών επιτροπών, οι καθαρίστριες στα σχολεία, η οδική ασφάλεια των μαθητών και πολλά άλλα.

Από τις τοποθετήσεις των αντιπροσώπων προβληματισμοί τέθηκαν και αναλύθηκαν όσον αφορά στην αξιολόγηση/αυτοαξιολόγηση των σχολικών μονάδων και πως αυτή θα οδηγήσει στην κατηγοριοποίηση των σχολείων, για τα έντονα προβλήματα της καθημερινότητας στα σχολεία, για τις δυσκολίες συνεργασίας τόσο με τον Δήμο Αγίας Παρασκευής όσο και με τις διευθύνσεις κάποιων σχολείων κ.ά.

Kατά τη διάρκεια της συνέλευσης προτάθηκαν από αντιπροσώπους ψηφίσματα για τρία πολύ σοβαρά θέματα, όπως εκτιμήθηκε από το σύνολο των παρευρισκόμενων σχετικά με:

  • 1ο Ψήφισμα. Σοβαρό πρόβλημα καθαριότητας σχολείων και ανάγκη πρόσληψης μόνιμων καθαριστριών
  • 2ο Ψήφισμα. Στήριξη του Διημέρου Δράσεων για την υπεράσπιση του ελεύθερου χώρου στο Ελληνικό
  • 3ο Ψήφισμα. Την εκδήλωση/έκθεση του ΠΑΟΔΑΠ «Σε γνωρίζω από την κόψη».

Τα ψηφίσματα τέθηκαν σε ψηφοφορία και μετά από διαλογική συζήτηση ψηφίστηκαν ομόφωνα από τη Γενική Συνέλευση.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους αντιπροσώπους μας για την παρουσία τους στη Γενική Συνέλευση καθώς και για την αισιόδοξη οπτική που έβαλαν στις τοποθετήσεις τους και η οποία ενίσχυσε ακόμα περισσότερο την θέση του Δ.Σ. ότι: διέξοδος υπάρχει και ενωμένοι συνεχίζουμε τον αγώνα για να μπορούμε να κοιτάμε τα παιδιά μας κατάματα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet