Δήμος Αγίας Παρασκευής: Δεν υπάρχουν επίσημα αιτήματα από μαθητές των σχολείων της πόλης για tablet
Κοινωνία

Δήμος Αγίας Παρασκευής: Δεν υπάρχουν επίσημα αιτήματα από μαθητές των σχολείων της πόλης για tablet

Μετά από επικοινωνία που είχε η δημοτική αρχή Αγίας Παρασκευής με τους διευθυντές των τεσσάρων Γενικών Λυκείων, πληροφορήθηκε ότι δεν υπάρχουν επίσημα αιτήματα από τους μαθητές των σχολείων για συσκευές tablet, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του δημάρχου της πόλης, Βασίλη Ζορμπά.

Πάντως, σύμφωνα με εκτίμηση καθηγητή πληροφορικής με τον οποίο επικοινώνησε ο δήμαρχος, ακόμη κι αν υπήρχε ανάγκη για παροχή συσκευών tablet σε μαθητές της Γ’ Λυκείου, ουσιαστικά θα ήταν για 1-2 tablets ανά σχολείο, δηλαδή σε σύνολο 8-10 συσκευές.

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής ενημερώθηκε, επίσης, ότι για την παρακολούθηση της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, οι μαθητές θα χρειαστούν ένα tablet με πακέτο σύνδεσης στο διαδίκτυο (κάρτα SIM), ενώ αυτές οι συσκευές είτε χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα «Android», είτε αυτό της «Apple», είναι συμβατές με την εφαρμογή «Webex Meetings» της εταιρείας «Cisco». Οι μαθητές, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Δήμου, θα χρειαστεί να «κατεβάσουν» και να εγκαταστήσουν την εφαρμογή «Webex Meetings» και να χρησιμοποιούν μια έγκυρη διεύθυνση e-mail για να συμμετάσχουν στην ψηφιακή τάξη.

Η ίδια πηγή ενημερώνει ότι στα διαδικτυακά εξ αποστάσεως μαθήματα της Γ’ Λυκείου το ποσοστό των συμμετεχόντων ανέρχεται στο 5%-10%.

Τέλος, οι εκπαιδευτικοί των Λυκείων της Αγίας Παρασκευής αναφέρουν ότι σήμερα υπάρχει ένα ποσοστό 95% των μαθητών της πόλης οι οποίοι έχουν δηλώσει τα στοιχεία τους (e-mail) έτσι ώστε να συμμετέχουν στις εν λόγω ψηφιακές πλατφόρμες τις οποίες χρησιμοποιεί το υπουργείο Παιδείας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet