Δήμος Αγίας Παρασκευής: Η ανακύκλωση… πάει σχολείο
Κοινωνία

Δήμος Αγίας Παρασκευής: Η ανακύκλωση… πάει σχολείο

Συζήτηση με στόχο την ανάπτυξη δράσεων ανακύκλωσης, φροντίδας και σεβασμού του δημόσιου χώρου στα σχολεία, μετά από πρωτοβουλία των προέδρων των 15μελών των τεσσάρων Γενικών Λυκείων και των δύο ΕΠΑΛ Αγίας Παρασκευής, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1η Μαρτίου 2019 στο δημαρχείο της πόλης με συμμετοχή των τριμελών και των διευθυντών.

Ήδη στα σχολεία της πόλης έχει ξεκινήσει να υλοποιείται το πρότυπο πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού και η τοποθέτηση των ειδικών κάδων, ενώ στη συζήτηση εκφράστηκε ενδιαφέρον για τη λειτουργία προγράμματος κομποστοποίησης με την τοποθέτηση αντίστοιχων κάδων.

Στη συζήτηση, που έγινε παρουσία της αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών και μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), Σοφίας Κορωναίου, έπειτα από πρόσκληση του δημάρχου Αγίας Παρασκευής, Γιάννη Σταθόπουλου και του αντιδημάρχου Παιδείας, Πάνου Γκόνη, παραβρέθηκαν, επίσης, ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Βασίλης Τραυλός, η σχολική σύμβουλος Αειφορίας, Χριστίνα Παπαζήση, ο σχολικός σύμβουλος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Γιώργος Ρούσσος και η προϊστάμενη Καθαριότητας του Δήμου, Κατερίνα Καπετανάκη.

Η αντιπεριφερειάρχης συνεχάρη τους μαθητές για τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις τους που, όπως είπε, είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα γιατί ο σεβασμός στο περιβάλλον είναι δείγμα πάνω από όλα πολιτισμού. Ο δήμαρχος από την πλευρά του συνεχάρη, επίσης, τους μαθητές και τους ευχαρίστησε για την πρωτοβουλία τους όπως και την κ. Κορωναίου και όλους τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet