Δήμος Αγίας Παρασκευής: Η βία κατά των γυναικών είναι παγκόσμια πανδημία
Κοινωνία

Δήμος Αγίας Παρασκευής: Η βία κατά των γυναικών είναι παγκόσμια πανδημία

Η δημοτική αρχή της Αγίας Παρασκευής τονίζει ότι στέκεται στο πλευρό των γυναικών-θυμάτων βίας, στέλνοντας το δικό της μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών.

Συγκεκριμένα, η δημοτική αρχή αναφέρει:

«Το ημερολόγιο γράφει 25 Νοεμβρίου 2021 και η ανθρωπότητα συνεχίζει να βρίσκεται αντιμέτωπη με δύο πανδημίες που την πληγώνουν δίχως έλεος. Με δύο “αρρώστιες” οι οποίες μοιάζουν ανίκητες και έχουν ως σκοπό την εξάλειψη του ανθρώπινου είδους και της… ανθρωπιάς.

Τη στιγμή που όλη η ανθρωπότητα εδώ και σχεδόν δύο χρόνια παλεύει νυχθημερόν για να εξαφανίσει από την καθημερινότητά μας την COVID-19 και τις παρενέργειές της, σήμερα όλος ο κόσμος στρέφει το βλέμμα του σε όλες τις γυναίκες και τους απλώνει χέρι βοηθείας.

Όμως αυτό δεν αρκεί να γίνεται μόνο σήμερα.

Η βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών είναι μια παγκόσμια πανδημία. Είναι μια ηθική προσβολή για όλες τις γυναίκες και τα κορίτσια και για ολόκληρο το ανθρώπινο είδος. Όλοι εμείς είμαστε υποχρεωμένοι, ο καθένας από το δικό του μετερίζι, να κάνει αυτό που πρέπει, αυτό που μπορεί, αυτό που του αναλογεί, προκειμένου να ξημερώσει άμεσα εκείνη η μέρα, όπου η βία κατά των γυναικών θα αποτελεί μια θλιβερή ανάμνηση.

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής δε μένει αμέτοχος. Η δημοτική αρχή μέσω των Κοινωνικών Υπηρεσιών της βρίσκεται σε καθημερινή βάση στο πλευρό όλων των γυναικών».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet