Δ.Σ. Γυναικών Αγ. Παρασκευής: Αδιάφορα τα κοινά σχέδια των κυβερνήσεων ΗΠΑ και Ελλάδας για τις αυτοαπασχολούμενες γυναίκες
Κοινωνία

Δ.Σ. Γυναικών Αγ. Παρασκευής: Αδιάφορα τα κοινά σχέδια των κυβερνήσεων ΗΠΑ και Ελλάδας για τις αυτοαπασχολούμενες γυναίκες

Με αφορμή την κοινή δήλωση Πομπέο-Δένδια και την αναφορά τους στη «δέσμευση των δύο χωρών να ενισχύσουν την ικανότητα των γυναικών να ευημερούν ως εργατικό δυναμικό, να πετύχουν ως επιχειρηματίες και να είναι σε καλύτερη θέση για την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης», ο Δημοκρατικός Σύλλογος (Δ.Σ.) Γυναικών Αγίας Παρασκευής σημειώνει ότι «τα κοινά σχέδια των κυβερνήσεων ΗΠΑ και Ελλάδας δεν αφορούν τις αγωνίες των αυτοαπασχολούμενων γυναικών».

Ειδικότερα, ο Δ.Σ. Γυναικών Αγίας Παρασκευής αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση:

Η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ στην Ελλάδα αποτελεί μία ακόμα πράξη στο έργο προώθησης των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών στην Ανατολική Μεσόγειο, που σπέρνουν τον πόλεμο και την προσφυγιά, τη φτώχεια και τη δυστυχία στην περιοχή μας.

Σε αυτό το έργο, όπως φαίνεται, οι επιχειρηματικοί κολοσσοί επιδιώκουν να εξασφαλίσουν όχι μόνο τη συναίνεση, αλλά και την ενεργή εμπλοκή των γυναικών. Γι’ αυτό και στην κοινή τους δήλωση οι υπουργοί ΗΠΑ και Ελλάδας τόνισαν: «…οι δύο χώρες παραμένουν δεσμευμένες να ενισχύσουν την ικανότητα των γυναικών να ευημερούν ως εργατικό δυναμικό, να πετύχουν ως επιχειρηματίες και να είναι σε καλύτερη θέση για την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης…».

Αυτό που θέλουν στην πραγματικότητα είναι να εκμεταλλευτούν όσο γίνεται περισσότερο το γυναικείο εργατικό δυναμικό, για να γίνουν οι όμιλοι πιο ανταγωνιστικοί και κερδοφόροι.

Τα κοινά σχέδια των κυβερνήσεων ΗΠΑ και Ελλάδας δεν αφορούν τις αγωνίες των αυτοαπασχολούμενων γυναικών. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να στρέψουν τη «γυναικεία επιχειρηματικότητα» σε νέους κλάδους, ώστε να ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων. H επιδίωξη τους είναι η ανάπτυξη και λειτουργία επιχειρήσεων που θα λειτουργούν ως δορυφόροι των μονοπωλιακών κολοσσών.

Οι γυναίκες του μόχθου έχουμε γευτεί για τα καλά το μενού των «ισχυρών συμμάχων» και των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών σχεδίων. Αντί για «απάνεμα λιμάνια», όπως μας παραμυθιάζουν, βρίσκουμε μπροστά μας όλο και πιο μεγάλες φουρτούνες. Αντί να ζούμε μια ζωή με δικαιώματα, εντείνεται η εκμετάλλευση και η καταπίεση μας.

Αντιπαλεύουμε τις επιδιώξεις και τα σχέδια τους, διεκδικώντας τη ζωή που έχουμε ανάγκη σήμερα εμείς και οι οικογένειες μας. Η μόνη διέξοδος για μας είναι να πολεμήσουμε αυτούς που σπέρνουν τον πόλεμο και την εκμετάλλευση. Μόνο μέσα από αυτό το δρόμο μπορούμε να έχουμε ελπίδα για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet