Δήμος Αγ. Παρασκευής: Επίσκεψη στην αδελφοποιημένη πόλη Saint-Brieuc
Κοινωνία

Δήμος Αγ. Παρασκευής: Επίσκεψη στην αδελφοποιημένη πόλη Saint-Brieuc

Μετά από πρόσκληση της δημάρχου της αδελφοποιημένης πόλης Saint-Brieuc, Marie-Claire Diouron, και του προέδρου της Επιτροπής Αδελφοποίησης του Saint-Brieuc, Jean-Aristide Brument, να μετέχει ο Δήμος Αγίας Παρασκευής για δεύτερη χρονιά, στο «Χωριό των Αδελφοποιημένων Πόλεων» το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να εκπροσωπηθεί ο Δήμος Αγίας Παρασκευής από τους: Σπυρίδωνα Παπαγεωργίου, αντιδήμαρχο, Βασίλειο Ζορμπά, δημοτικό σύμβουλο – τέως δήμαρχο, Άννα Στεργίου, γραμματέα της Επιτροπής Αδελφοποίησης και Μαρία Κέστη, μέλος της Επιτροπής Αδελφοποίησης.

Η αποστολή έτυχε θερμής υποδοχής από τη δήμαρχο του Saint-Brieuc και τα μέλη της Επιτροπής Αδελφοποίησης. Εγινε ανταλλαγή δώρων και εκ μέρους του Δήμου Αγίας Παρασκευής προσφέρθηκαν ελληνικά προϊόντα συσκευασμένα στις πάνινες  τσάντες του Δήμου και οι Γάλλοι προσέφεραν γαλλικά κρασιά.

Αντιδήμαρχοι αρμόδιοι για τις αδελφοποιήσεις και μέλη της Επιτροπής Αδελφοποίησης ήταν συνεχώς κοντά στην ελληνική αποστολή.

Το stand στο «Χωριό των Αδελφοποιημένων Πόλεων», που διέθεσε στον Δήμο Αγίας Παρασκευής δωρεάν ο πρόεδρος του Εκθεσιακού Κέντρου, Philippe Picou, επισκέφθηκαν, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, πάνω από 1.000 άτομα τα οποία συνομιλήσαν με τους εκπροσώπους του Δήμου Αγίας Παρασκευής, γεύτηκαν ελληνικές λιχουδιές (λουκούμια με γεύση μαστίχας, καραμέλες με γεύση μαστίχας, παστέλια, χαλβά, φιστίκια Αιγίνης, σταφίδες κ.ά.) και έπαιρναν με πολύ ενδιαφέρον το φυλλάδιο με την ιστορία της Αγίας Παρασκευής (σε περίληψη) που ήταν στη γαλλική γλώσσα.

Στο επίσημο γεύμα των εγκαινίων παρέστη και ο πρώην δήμαρχος του Saint-Brieuc Bruno Joncour που είναι πλέον βουλευτής και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αποστολή από την Ελλάδα.

Οι εκπρόσωποι του Δήμου Αγίας Παρασκευής ήρθαν σε επαφή, κυρίως με τον δήμαρχο του Altdorf  για μελλοντική συνεργασία.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της αντιπροσωπείας στο Saint-Brieuc η κ. Άννα Στεργίου είχε συνάντηση με μέλη του Κέντρου Νεότητας και Πολιτισμού με τα οποία είχε συνεργαστεί ο Δήμος Αγ. Παρασκευής κατά την εκτέλεση του Προγράμματος ERASMUS και συζήτησαν για μελλοντική  συνεργασία ανταλλαγής νέων κατά το 2019, εφόσον υπάρξει ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

Στην αναχώρηση της αντιπροσωπείας του Δήμου Αγίας Παρασκευής από το Saint-Brieuc τη συνόδευσαν στον σιδηροδρομικό σταθμό τέσσερα μέλη της Επιτροπής Αδελφοποίησης, καθώς και μέλη του Κέντρου Νεότητας και Πολιτισμού.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet