Δήμος Αγ. Παρασκευής: Κλειστή κάθε πρόσβαση στον Υμηττό σήμερα
Κοινωνία

Δήμος Αγ. Παρασκευής: Κλειστή κάθε πρόσβαση στον Υμηττό σήμερα

Κλειστή θα παραμείνει σήμερα, Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018, κάθε πρόσβαση στον Υμηττό καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας, όπως ενημερώνει ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, λόγω των καιρικών συνθηκών και της κατάστασης υψηλού κινδύνου επιπέδου 4 για εκδήλωση πυρκαγιάς.

Σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου για τα μέτρα πυροπροστασίας του Υμηττού σημειώνεται: «Ο Δήμος μας, όπως κάθε χρονιά, έχει ιδιαίτερα ενεργοποιηθεί και φέτος με το ζήτημα της πυροπροστασίας του Υμηττού και βρίσκεται σε ετοιμότητα. Η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας ενισχυμένη από τους εποχιακούς, με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα, εργάτες φύλαξης του βουνού, βρίσκεται σε επιφυλακή και παίρνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη φύλαξη του βουνού. Συγκεκριμένα φυλάσσονται το Τρίστρατο (σύνορα με Χολαργό), το Μοναστήρι του Άι Γιάννη (όπου υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας προς το βουνό τις βράδυνες ώρες όλον τον χρόνο) και ο λόφος Τσακού με βάρδιες όλη τη μέρα, ενώ γίνονται συχνές περιπολίες της Πολιτικής Προστασίας. Τα πυροσβεστικά οχήματα του Δήμου είναι σε διαρκή ετοιμότητα, ενώ υπάρχει παρουσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην έξοδο των οδών Γραβιάς και Χλόης προς την Αττική οδό στον Άι Γιάννη».

Συνοπτικά τα μέτρα πυρασφάλειας που έχει ορίσει η υπηρεσία πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αγίας Παρασκευής για τον Υμηττό είναι τα εξής:

  • Σε καθημερινή βάση ανεξαρτήτως  επιπέδου συναγερμού υπάρχει φύλαξη στο παρατηρητήριο του  λόφου Τσάκου.
  • Σε επίπεδα συναγερμού 3 και 4 υπάρχει φύλαξη στο παρατηρητήριο στη θέση  Τρίστρατο στα σύνορα με τον Χολαργό σε συνεργασία με την πυρασφάλεια του Δήμου Παπάγου – Χολαργού, ενώ  τα πυροσβεστικά οχήματα περιπολούν στην περιοχή γύρω από τον Υμηττό στα όρια του Δήμου Αγίας Παρασκευής, καθώς και στον λόφο Τσακού.
  • Σε επίπεδο συναγερμού 4, με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής μετά από αίτημα του Δήμου, επιβάλλεται από την ΕΛ.ΑΣ. απαγόρευση κυκλοφορίας από το μοναστήρι του Άγιου Ιωάννη του  Κυνηγού προς τον Υμηττό, καθώς και στην είσοδο στη συμβολή των οδών Γραβιάς και Αιγαίου Πελάγους.
  • Γίνονται συστηματικοί καθαρισμοί χώρων από πευκοβελόνες, σκουπίδια και ξερά χόρτα σε περιοχές γύρω από το μοναστήρι Άγιου Ιωάννη του Κυνηγού, σε δασικούς δρόμους, στα πάρκα οδών Νεαπολέως και Γραβιάς, στο προαύλιο του Νεκροταφείου, στο Πολιτιστικό και Αθλητικό Πάρκο «Σταύρος Κώτσης», στον λόφο Τσάκου και σε κάθε άλλο σημείο που χρειάζεται.
  • Στην ιστοσελίδα του Δήμου Αγίας Παρασκευής οι πολίτες μπορούν πατώντας στο σχετικό εικονίδιο να δουν τις καθημερινές προβλέψεις κινδύνου πυρκαγιάς που δίνει στη δημοσιότητα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet