Δίκτυο Αλληλεγγύης: Παραδόθηκαν είδη ανάγκης στις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα
Κοινωνία

Δίκτυο Αλληλεγγύης: Παραδόθηκαν είδη ανάγκης στις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα

Το Δίκτυο Ανταλλαγής και Αλληλεγγύης Αγίας Παρασκευής ευχαριστεί τους δεκάδες πολίτες της Αγίας Παρασκευής που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, προκειμένου αυτά να παραδοθούν στο Κέντρο Κράτησης Ανηλίκων Αυλώνα.

Την Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014, μέλη του Δικτύου επισκέφθηκαν το Κέντρο και παρέδωσαν τα είδη που συγκεντρώθηκαν στο σχολείο των φυλακών. Σκοπός της δράσης του Δικτύου δεν ήταν, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή του, η επίδειξη «φιλανθρωπίας» αλλά η συνεισφορά σε ουσιαστική επίλυση καθημερινών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ανήλικοι κρατούμενοι, όπως το κρύο, η έλλειψη ειδών υγιεινής, σχολικών ειδών κ.ά.

Να σημειωθεί ότι κατά το διάστημα της λειτουργίας του σχολείου δεκάδες ανήλικοι κρατούμενοι έμαθαν να διαβάζουν και να γράφουν, ενώ κατά τις τελευταίες Πανελλήνιες εξετάσεις, το 2014, τέσσερις κρατούμενοι μαθητές πέτυχαν την είσοδό τους σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.

Όπως αναφέρει το Δίκτυο, «πέραν αυτών, όλοι οι μαθητές εισπράττουν ένα χαμόγελο ανθρωπιάς από τους ελάχιστους δασκάλους και καθηγητές που διδάσκουν στο σχολείο τους, ζώντας καθημερινά υπό ένα καθεστώς συνθηκών κράτησης που σκοπό δεν έχει τη βελτίωση της συμπεριφοράς του ατόμου που έχει διαπράξει κάποιο αδίκημα και την ομαλή επανένταξή του στην κοινωνία, αλλά την τιμωρία και την επιβολή ποινών που συχνά φτάνουν στα όρια της καταστρατήγησης θεμελιωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων, όπως, μεταξύ άλλων, αποδεικνύουν οι ξυλοδαρμοί, η ελλιπής ιατροφαρμακευτική φροντίδα, η στέρηση αδειών για εκπαιδευτικούς λόγους, αντιμετωπίζοντας, επιπλέον, μια κοινωνία η οποία αδιαφορεί ή και ανέχεται αυτές τις καταστάσεις».

«Το Δίκτυο Ανταλλαγής και Αλληλεγγύης δεν ξεχνά αυτά τα παιδιά» και η ανακοίνωση συνεχίζει, «Ας βοηθήσουμε όλοι προκειμένου η ζωή τους να είναι πιο υποφερτή. Στις 14 Δεκεμβρίου 2014, Κυριακή πρωί, οπότε και το Δίκτυο Ανταλλαγής και Αλληλεγγύης προγραμματίζει την 5η διάθεση προϊόντων «χωρίς μεσάζοντες», θα συλλέγει τηλεκάρτες, μπάλες ποδοσφαίρου και επιτραπέζια παιχνίδια που τους ζήτησαν τα παιδιά στις φυλακές Αυλώνα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet