Δεύτερη συνάντηση Γ. Σταθόπουλου με την Ελληνογαλλική Σχολή
Κοινωνία

Δεύτερη συνάντηση Γ. Σταθόπουλου με την Ελληνογαλλική Σχολή

Δεύτερη συνάντηση με τη διοίκηση της Ελληνογαλλικής Σχολής «Ευγένιος Ντελακρουά» (Lycée Francohellénique “Eugène Delacroix”) και τον δήμαρχο Αγίας Παρασκευής Γιάννη Σταθόπουλο πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015 στον χώρο του δημαρχείου μετά από πρωτοβουλία του γενικού διευθυντή της Σχολής Bernard Luyckx.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου, «η διαμόρφωση των δύο χώρων πρασίνου που βρίσκονται έναντι της κύριας εισόδου της Σχολής και κυρίως η αποσαφήνιση της διαδικασίας έγκρισης των εργασιών που απαιτούνται, (καθώς οι δύο χώροι υπόκεινται σε ιδιαίτερο ιδιοκτησιακό καθεστώς), με τελικό στόχο να δημιουργηθούν εκεί με ανάπλαση, περιοχές για στάση και αναψυχή με παράλληλη διαφύλαξη του δημοσίου χαρακτήρα τους». Όπως αναφέρεται, «χάρη στις ενέργειες του Δήμου και τον χαρακτηρισμό των χώρων ως κοινόχρηστων χώρων πρασίνου το 2002, αποτράπηκε η εκποίησή τους από την Κτηματική Υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών που είναι ο κύριος των οικοπέδων».

Για την Ελληνογαλλική Σχολή και τους μαθητές της η διαμόρφωση των δύο ελεύθερων χώρων πρασίνου έχει, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «μεγάλη σημασία καθώς μπορεί να συμβάλει τόσο στην εκπαιδευτική διαδικασία όσο και στην καλλιέργεια κλίματος συνεργασίας με τους κατοίκους της γειτονιάς και προς τούτο έχει ήδη καταθέσει δύο αρχιτεκτονικές προτάσεις».

Η συζήτηση έκλεισε με συμφωνία για επόμενη συνάντηση σε σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ ο γενικός διευθυντής εξέφρασε, όπως αναφέρεται, «τις θερμές ευχαριστίες του για τη στενή και δημιουργική συνεργασία που έχει ξεκινήσει με τη δημοτική αρχή από τις πρώτες κιόλας μέρες σε όλα τα επίπεδα και κυρίως στο πολιτιστικό όπου τα αποτελέσματα των πρώτων προσπαθειών έχουν ήδη φανεί».

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος, η αντιδήμαρχος  Τεχνικών Υπηρεσιών Ελισάβετ Πετσατώδη και η Προϊσταμένη του Τμήματος Αστικού και Πολεοδομικού Σχεδιασμού Αλεξ. Παλαμάρη, ενώ τη διοίκηση της Σχολής εκπροσώπησαν εκτός του γενικού διευθυντή Bernard Luyckx, ο οικονομικός διευθυντής Bernard Blondin, η διευθύντρια του Ελληνικού Τμήματος Ζωή Πολυμεροπούλου, η εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων Μάρη Λαυρεντιάδου και η εκπρόσωπος του Συλλόγου Καθηγητών Irène Sanchez.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet