Διαπαραταξιακή Επιτροπή Αξιοποίησης του «Γιαβάσειου» Κληροδοτήματος
Κοινωνία

Διαπαραταξιακή Επιτροπή Αξιοποίησης του «Γιαβάσειου» Κληροδοτήματος

Διαπαραταξιακή Επιτροπή Αξιοποίησης του «Γιαβάσειου» Κληροδοτήματος συγκρότησε το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου, «στο πλαίσιο των ανοιχτών συμμετοχικών διαδικασιών που εφαρμόζει η δημοτική αρχή, το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε τη σύσταση επιτροπής αρμόδιας να διερευνήσει τους πιθανούς τρόπους αξιοποίησης του ακινήτου ιδιοκτησίας Δήμου Αγίας Παρασκευής που βρίσκεται επί της οδού Ερμού 76 (κληροδότημα Γιαβάση)».

Ειδικότερα, το Δημοτικό Συμβούλιο όρισε επταμελή επιτροπή που απαρτίζεται από τρεις εκπροσώπους της πλειοψηφίας και τέσσερις της μειοψηφίας με πρόεδρο την αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Ελισάβετ Πετσατώδη.

Βέβαια, πριν καταλήξουμε στην παραπάνω απόφαση, είχε προηγηθεί μικροένταση μεταξύ του δημοτικού συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας Κωνσταντίνου Τσιαμπά, του προέδρου του Σώματος Γεράσιμου Βλάχου και του δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας Δημήτρη Κονταξή. Ο λόγος ήταν η επιμονή του κ. Κ. Τσιαμπά να τοποθετηθεί πάνω στο επίμαχο και πολυσυζητημένο στο Δημοτικό Συμβούλιο ζήτημα, εστιάζοντας στις κατηγορίες του κ. Δ. Κονταξή σε προγενέστερη συζήτηση στο Σώμα.

Παρά τη σύσταση του προέδρου ότι δεν συζητείται το Γιαβάσειο στην παρούσα συνεδρίαση, ο κ. Κ. Τσιαμπάς τοποθετήθηκε, ο κ. Δ. Κονταξής απάντησε και -ουσιαστικά χωρίς να προστεθεί κάτι καινούργιο στην υπόθεση- συνεχίστηκε η διαδικασία.

Σημειώνεται ότι η αρχική πρόταση της διοίκησης ήταν να συσταθεί 4μελής επιτροπή από δημοτικούς συμβούλους, με τρία μέλη της πλειοψηφίας και ένα της μειοψηφίας, αλλά μετά από παρεμβάσεις συμβούλων καταλήξαμε στην επταμελή επιτροπή και την άρση του περιορισμού τα μέλη της να είναι δημοτικοί σύμβουλοι.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet