Δράσεις του Δήμου Αγίας Παρασκευής σε σχολεία για την Ημέρα των Ζώων
Κοινωνία

Δράσεις του Δήμου Αγίας Παρασκευής σε σχολεία για την Ημέρα των Ζώων

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων ο Δήμος Αγίας Παρασκευής οργάνωσε μια σειρά από δράσεις με ομιλίες σε σχολεία της πόλης. Η 4η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί παγκοσμίως ως Ημέρα των Ζώων. Σκοπός της είναι η αφύπνιση του σεβασμού και της αγάπης προς όλα τα ζώα. Πρόκειται για μια διεθνή ημέρα δράσης που στοχεύει στη βελτίωση των προτύπων καλής διαβίωσής τους.

Ως εκ τούτου, ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Βασίλης Ζορμπάς, επισκέφθηκε το 1ο Δημοτικό Σχολείο συνοδευόμενος από την πρώην πρόεδρο του Συλλόγου Ζωοφίλων Αγίας Παρασκευής, Λένα Μητροπία, την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου. «Καλούμε όλους να είναι αρωγοί σε αυτή την προσπάθειά μας για υγιέστερα ζώα και καθαρότερο περιβάλλον» τόνισε ο δήμαρχος.

Ανάλογες επισκέψεις έγιναν επίσης:

  • στο 4ο Γυμνάσιο από την κτηνίατρο και πρώην αντιδήμαρχο Ελευθερία Παπαδοπούλου,
  • στο 7ο Δημοτικό από την πρώην πρόεδρο του Συλλόγου Ζωόφιλων Αγίας Παρασκευής Σύλβια Ζαχαριάδου και από την κτηνίατρο και πρώην αντιδήμαρχο Ελευθερία Παπαδοπούλου,
  • στο 3ο Γυμνάσιο από την ειδική άμισθη σύμβουλο του δημάρχου για θέματα περιβάλλοντος και πρασίνου Βάνα Ηλιάδου και
  • στο Χέλμειο από την πρώην δημοτική σύμβουλο Μαρία Ρεμπούτσικα.

Σε όλες τις ομιλίες τονίστηκε ότι η ευζωία και η φροντίδα των ζώων οφείλουν να είναι βασικές προτεραιότητες της πολιτείας και των κατά τόπους αυτοδιοικητικών αρχών και φορέων. «Η ορθή διαχείριση των αδέσποτων αλλά και των δεσποζόμενων ζώων παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην προάσπιση της Δημόσιας Υγείας. Είναι δεδομένο ότι στην κοινωνία που υπάρχουν υγιή ζώα υπάρχουν και υγιείς άνθρωποι. Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής κινείται αδιάκοπα προς αυτήν την κατεύθυνση, ακόμα και όταν οι εορτασμοί κοπάζουν» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του Δήμου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet