Δωρεάν καρδιολογικές εξετάσεις στο 1ο Δημοτικό Ιατρείο Αγ. Παρασκευής
Κοινωνία

Δωρεάν καρδιολογικές εξετάσεις στο 1ο Δημοτικό Ιατρείο Αγ. Παρασκευής

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής φιλοξενεί στο 1ο Δημοτικό Ιατρείο πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής, το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το πρόγραμμα ξεκινά στις 23 Ιουνίου 2015 με δωρεάν αιματολογικές και καρδιολογικές εξετάσεις για πολίτες του Δήμου άνω των 35 ετών.

Πρόκειται για το πρόγραμμα «ΕΓΚΑΡΔΙΑ – Μειώνοντας την ανισότητα στην υγεία μέσω της βελτιστοποίησης της παρεχόμενης πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε ευάλωτους πληθυσμούς σε περίοδο οικονομικής κρίσης: κατάρτιση επαγγελματιών υγείας στην πρόληψη, τον προσυμπτωματικό έλεγχο και την παρέμβαση στην κοινότητα στα καρδιαγγειακά νοσήματα στην Αττική» με κωδικό MIS: 375378 ΕΣΠΑ.

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα καλούνται να συμπληρώσουν, με τη βοήθεια ειδικών επιστημόνων, ερωτηματολόγιο, στο οποίο θα καταγράφονται το ιατρικό ιστορικό τους, η προδιάθεση σε καρδιαγγειακά νοσήματα όπως η υπερλιπιδαιμία, η υπέρταση, ο σακχαρώδης διαβήτης, το άγχος, η κατάθλιψη, οι διατροφικές τους συνήθειες καθώς και η συμβολή της ψυχολογίας στην πρόληψη και θεραπεία των καρδειαγγειακών νοσημάτων.

Το πρόγραμμα συντονίζεται από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ειδικότερα από το Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής σε συνεργασία με την Α΄ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική.

Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται από εξειδικευμένη ομάδα ιατρών και επιστημόνων και θα λάβουν χώρα στο 1ο Δημοτικό Ιατρείο, Χίου & Σωτήρος 2, 15343, Κοντόπευκο, Αγία Παρασκευή.

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες που επιθυμούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα των δωρεάν ιατρικών εξετάσεων καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή και να κλείσουν σχετικό ραντεβού, επικοινωνώντας στον αριθμό τηλεφώνου 210 6000998.

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet