Δύο δάνεια και μια αντιδικία με τους εργαζόμενους μονοπώλησαν τη συνεδρίαση του Δ.Σ. Αγίας Παρασκευής
Κοινωνία

Δύο δάνεια και μια αντιδικία με τους εργαζόμενους μονοπώλησαν τη συνεδρίαση του Δ.Σ. Αγίας Παρασκευής

Τρία ήταν τα βασικά θέματα που απασχόλησαν εντονότερα τη χθεσινή (25/1) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην Αγία Παρασκευή. Τα δύο αφορούσαν υποθέσεις χρηματοδότησης, αφ’ ενός για την απόκτηση του Ο.Τ. 119 (πρώην Εκπαιδευτήρια Μακρή) και αφ’ ετέρου για την αποπεράτωση του κολυμβητηρίου, που παραμένει μια «τρύπα» στην καρδιά της πόλης εδώ και πολλά χρόνια. Το τρίτο θέμα ήταν η έφεση που κατέθεσε ο Δήμος κατά της δικαστικής απόφασης που δικαιώνει 81 εργαζόμενους στους Παιδικούς Σταθμούς Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΙΣΠΑΠ), οι οποίοι διεκδικούν περίπου 2.000 ευρώ ο καθένας από δεδουλευμένα και άλλες αποδοχές.

Και τα τρία θέματα αποτέλεσαν μια ακόμη ευκαιρία για να διασταυρώσουν τα «ξίφη» τους οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης με τη διοίκηση του δημάρχου Βασίλη Ζορμπά, σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο όπου δεν χρειάζεται η προεκλογική περίοδος για να ανεβάσει τόνους…

Στην ουσία των ζητημάτων που εξετάστηκαν, αναφορικά με το ακίνητο των πρώην Εκπαιδευτηρίων Μακρή, αν και το θέμα ήταν η αποδοχή ή μη των επικαιροποιημένων όρων και της σύναψης δανείου ύψους 2.750.000 ευρώ από την τράπεζα Eurobank, τελικώς η απόφαση -και μάλιστα με ομοφωνία- ήταν να ακυρωθεί η διαδικασία και να ξεκινήσει από την αρχή. Κι αυτό καθώς κρίθηκε ότι μπορεί, τελικώς, να επιδιωχθεί ελκυστικότερη χρηματοδότηση από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Κάτι που έδωσε την ευκαιρία στον επικεφαλής της παράταξης Νίκη των Πολιτών και τέως δήμαρχο Γιάννη Σταθόπουλο, που υποστήριζε θερμά τη συγκεκριμένη λύση, να πανηγυρίσει.

Σε κάθε περίπτωση, έστω και με σημαντική καθυστέρηση, φαίνεται ότι μπορεί να εξευρεθεί κάποια λύση στο θέμα της απόκτησης του συγκεκριμένου ακινήτου, που με τόση αγωνία αναμένει η σχολική κοινότητα της πόλης, αφού στον εν λόγω χώρο σχεδιάζεται η κατασκευή ενός δημοτικού και ενός νηπιαγωγείου.   

Σε φάση δρομολόγησης φαίνεται να μπαίνει και το θέμα της λήψης δανείου 2.000.000 ευρώ για την αποπεράτωση του κολυμβητηρίου της πόλης, αφού η σχετική απόφαση πέρασε από το Σώμα, έστω και αν οι παρατάξεις των κ.κ. Γ. Σταθόπουλου και Γ. Οικονόμου (Νέα Αρχή) ψήφισαν «παρών», θεωρώντας ότι οι μελέτες με βάση τις οποίες προχωρά η δημοτική αρχή στην υλοποίηση του έργου δεν διασφαλίζουν τη βιωσιμότητά του.

Τέλος, για το θέμα των ΠΑΙΣΔΑΠ (που ωστόσο δεν αποτελούσε ζήτημα της ημερήσιας διάταξης) το «σφυροκόπημα» κατά της διοίκησης του κ. Ζορμπά, τόσο από τους ίδιους τους εργαζομένους που βρίσκονταν στην αίθουσα, όσο και από τις περισσότερες εκ των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ήταν σφοδρό. Μάλιστα, αρκετές έντονοι ήταν οι διάλογοι μεταξύ εργαζομένων και δημοτικών συμβούλων (κυρίως του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση Ανδρέα Γκιζιώτη) με τον πρόεδρο του νομικού προσώπου Νίκο Παναγόπουλο για όσα συνέβησαν στην τελευταία επεισοδιακή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Για την ουσία του ζητήματος η δημοτική αρχή παρέμεινε στην αρχική απόφασή της να ασκήσει το δικαίωμα της έφεσης. Όπως εξήγησε ο νομικός σύμβουλος του Δήμου, αν και δεν υπάρχει άμεσα υποχρέωση ασκήσεως εφέσεως, αυτό δεν συνεπάγεται ότι όσοι δεν την ασκήσουν απαλλάσσονται από τον κίνδυνο κάποιου καταλογισμού. Στο πλαίσιο αυτό, όπως υποστήριξε, είναι προς το συμφέρον όλων, και όσων θα εμπλακούν στην απόφαση και των εργαζομένων, να υπάρξει τυπικά η άσκηση εφέσεως, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αυτή θα υποστηριχθεί με… ένθερμο τρόπο από πλευράς Δήμου. Μάλιστα, το ίδιο τόνισε και ο κ. Ζορμπάς, λέγοντας ότι η δημοτική αρχή έχει αποδείξει και στο παρελθόν ότι δεν θα αντιδικήσει με τους εργαζόμενους.  

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet