Δύο παρατάσεις και πολλές αντιπαραθέσεις
Κοινωνία

Δύο παρατάσεις και πολλές αντιπαραθέσεις

Τα δύο πρώτα θέματα της ημερήσιας διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής, στη συνεδρίασης της 26ης Μαρτίου, «σήκωσαν» μεγάλη συζήτηση κι έδωσαν μία ακόμη αφορμή σε διοίκηση και μειοψηφία να αλληλοκατηγορηθούν -σε υψηλούς τόνους αρκετές φορές- για παραλείψεις, λάθη και ύποπτες συναλλαγές.

Το πρώτο θέμα αφορούσε στην παράταση προθεσμίας για την εκτέλεση εργασιών στο Γιαβάσειο, το οποίο μάλιστα ο αρχιτέκτονας του Δήμου, επιβλέπων των εργασιών, κ. Θεοδωρίδης χαρκτήρισε ως «ενεργή βόμβα» εξαιτία της μεγάλης επικινδυνότητας που παρουσιάζει από πλευράς στατικότητας.

Το δεύτερο θέμα αφορούσε στην παράταση της προθεσμίας εκπόνησης της μελέτης για την ανέγερση του νέου δημαρχιακού μεγάρου της Αγίας Παρασκευής, για το οποίο εκφράστηκαν πολλές αμφιβολίες για την τελική υλοποίησή του, κυρίως εξαιτίας του υψηλού προϋπολογιζόμενου κόστους του.

Γιαβάσειο: Άλλη μία υπόθεση από τα… παλιά

Για το Γιαβάσειο τα όσα είπε ο αρχιτέκτονας κ. Θεοδωρίδης ήταν αρκετά για να δείξουν τον τρόπο που υπολειτουργούν κρίσιμες υπηρεσίες του Δημοσίου. Το πρόβλημα επικινδυνότητας που παρουσίασαν δύο τοίχοι του ακινήτου και για το οποίο ζητήθηκε η συνδρομή της Πολεοδομίας Αθηνών προκειμένου να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα αποφυγής κάποιου ατυχήματος δεν έχει ακόμη επιλυθεί.

Παρ’ όλα αυτά, η αίτηση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης εργασιών βρήκε σφόδρα αντίθετη τη μειοψηφία, εκ μέρους της οποίας διατυπώθηκαν σοβαρές αιχμές για την «ντάλα καλοκαίρι απευθείας ανάθεση του έργου 230.000 ευρώ», για «διαδικασίες που μπάζουν» και για «για ανάγκη τρίτης παράτασης σε λίγο διάστημα» (σ.σ.: ήδη η συζητούμενη ήταν η δεύτερη παράταση).

Από την πλευρά της διοίκησης, ο δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς κατηγόρησε για φαρισαϊκή στάση τη μειοψηφία και ιδιαίτερα την προηγούμενη διοίκηση του Δήμου, η οποία, όπως είπε, δεν ασχολήθηκε ποτέ με το Γιαβάσειο, το οποίο κλήθηκε η δική του διοίκηση να διαχειριστεί, ενώ αρνήθηκε επίσης να βάλει δικό της μηχανικό στη σχετική επιτροπή που συστάθηκε για την παρακολούθηση του έργου, «προκειμένου μετά να βγαίνει και να λέει τα δικά της». Τέλος, ο δήμαρχος τόνισε ότι το θέμα των καθυστερήσεων στην αναστήλωση του ακινήτου δεν είναι ούτε του Δήμου, ούτε της Τεχνικής Υπηρεσίας του, ενώ για την απευθείας ανάθεση υποστήριξε ότι όλα έγιναν διά της νομίμου οδού.

Πότε θα γίνει το δημαρχείο;

Στο θέμα του δημαρχείου η συζήτηση εστιάστηκε κυρίως στην προοπτική να μην εγκριθεί το τρίτο υπόγειο του κτηρίου, με αποτέλεσμα να χαθούν οι 87 από τις 150 θέσεις στάθμευσης που έχουν προβλεφθεί (άρα και τα πιθανά έσοδα εκμετάλλευσής τους), αλλά και το τελικό υψηλό κόστος που θέτει εμπόδια στην έγκριση του έργου.

Από πλευράς μειοψηφίας, αν και η κοινή συνισταμένη ήταν ότι η πόλη χρειάζεται ένα νέο δημαρχείο, εκφράστηκαν ενστάσεις για τους όλους χειρισμούς της διοίκησης, αλλά και για το ότι τελικώς θα προκύψει σημαντικό όφελος για τον Δήμο από τη συγκέντρωση διαφόρων φορέων στο νέο κτήριο, που σήμερα βρίσκονται διάσπαρτοι στην πόλη και καταβάλλουν αντίστοιχα ενοίκια.

Η διοίκηση, διά του δημάρχου Βασίλη Ζορμπά, υποστήριξε ότι πίστευε και πιστεύει ότι η πόλη χρειάζεται το δημαρχείο και θα το αποχτήσει, καθώς με τον τρόπο αυτό θα εξοικονομήσει ετησίως 750.000 ευρώ. Όσο για τη χρηματοδότηση του έργου, ο δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι επειδή θα είναι ένα βιοκλιματικό κτήριο θα βρει τρόπο να το εντάξει σε κάποιο πρόγραμμα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet