Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας σε σχολεία του Δήμου Αγίας Παρασκευής
Αυτοδιοίκηση

Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας σε σχολεία του Δήμου Αγίας Παρασκευής

Στο πλαίσιο του προγράμματος Κυκλοφοριακής Αγωγής το Τμήμα Παιδείας του Δήμου Αγίας Παρασκευής και ο Διαδημοτικός  Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (ΣΒΑΠ), μέλος του οποίου είναι ο Δήμος, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», διοργανώνουν από τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου μέχρι την Παρασκευή 1η Μαρτίου 2019 Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας σε σχολεία της Αγίας Παρασκευής.

Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας στον Δήμο Αγίας Παρασκευής

Σκοπός της δράσης αυτής είναι η έγκαιρη και έγκυρη πληροφόρηση των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων, για το μείζον θέμα της οδικής ασφάλειας και της κυκλοφοριακής αγωγής και περιλαμβάνει καθημερινές, ενημερωτικές ομιλίες από ειδικούς.

Όπως ενημερώνει ο ΣΒΑΠ, οι συνθήκες που επικρατούν στους δρόμους, η αδιαφορία και η άγνοια οδηγών και πολιτών σε θέματα Οδικής Ασφάλειας, είναι οι κύριοι λόγοι της εντατικοποίησης της ενημέρωσης των παιδιών στους Δήμους – μέλη του Συνδέσμου.

Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία, ο βασικότερος παράγοντας για τα μεγάλα ποσοστά νεανικής θνησιμότητας από τραυματισμούς σε τροχαία δυστυχήματα είναι η ελλιπής ενημέρωση και εκπαίδευση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας και η μη τήρηση των σχετικών νόμων.

Τα τροχαία συμβάντα αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου για νέους από 15 έως 29 ετών, 2η αιτία θανάτου για τις ηλικίες 5-14 ετών και 3η αιτία θανάτου για τις ηλικίες 30-44, ενώ αυξητική τάση παρουσιάζουν οι μόνιμες αναπηρίες λόγω τραυματισμών.

Για την εβδομάδα οδικής ασφάλειας στον Δήμο Αγίας Παρασκευής, έγιναν συναντήσεις ενημέρωσης για το πρόγραμμα, μεταξύ στελεχών του ΣΒΑΠ, της δημοτικής αρχής, διευθυντών των σχολείων και λοιπών εκπροσώπων συλλογικών φορέων.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν ομιλίες ως εξής:

  • Τρίτη 26/2 στο 2ο ΕΠΑΛ Αγίας Παρασκευής (Παπαφλέσσα 17), δύο προγράμματα, στις 09:00 και στις 11:00 και στο 7ο Δημοτικό (Λυκούργου και Αρτέμωνος), δύο προγράμματα, στις 10:00 και στις 11:00.
  • Τετάρτη 27/2 στο 1ο ΕΠΑΛ Αγίας Παρασκευής (Παπαφλέσσα 17), ένα πρόγραμμα, στις 12:00.
  • Πέμπτη 28/2, στο 1ο Δημοτικό Αγίας Παρασκευής (Αγ. Ιωάννου 27), δύο προγράμματα, στις 08:00 και στις 09:00 και στο 2ο  Δημοτικό (Τέρμα Ζεφύρων), δύο προγράμματα, στις 10:00 και στις 11:00.
  • Παρασκευή 1/3 στην κεντρική πλατεία Αγίας Παρασκευής  θα πραγματοποιηθεί βιωματική εκπαίδευση σε μαθητές/τριες και σε κατοίκους με προσομοιωτή από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς. Θα συμμετέχουν το 1ο και το 2ο ΕΠΑΛ. Ο  προσομοιωτής θα παραμείνει από 08:00-14:00 για τους μαθητές των σχολείων και από 14:00-16:00 για κάθε ενδιαφερόμενο.

Επισημαίνεται ότι στα σχολεία, που η ενημέρωση των μαθητών/τριών θα γίνει υπό την αιγίδα του ΣΒΑΠ (21ΟΤΑ), θα παρουσιαστεί από εκπρόσωπο του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας το Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής «Κάντο-Σωστά» για τα σχολεία της Β/βάθμιας και το Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής «Κυκλοφορώ με Ασφάλεια» για τα σχολεία της Α/βάθμιας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet