Εκδήλωση για την Κυριακή της Ορθοδοξίας
Κοινωνία

Εκδήλωση για την Κυριακή της Ορθοδοξίας

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Αγίας Παρασκευής την Κυριακή της Ορθοδοξίας, 1η Μαρτίου 2015, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Λυκείου.

Η εκδήλωση άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό του δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου, συνεχίστηκε με την ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα ομιλία του ομότιμου καθηγητή Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργου Φαράντου, για το ιστορικό της εικονομαχίας, τις εικόνες και την Ορθοδοξία και έκλεισε με ψαλμούς από τον κ. Γιώργο Χατζηχρόνογλου, άρχοντα υμνωδό πρωτοψάλτη του Οικουμενικού Πατριαρχείου, καθώς και τη Βυζαντινή Χορωδία Αθηνών.

Στην εκδήλωση, που συντόνισε ο δημοσιογράφος Ζαχαρίας Σώκος και απήγγειλε η Γωγώ Ατζολετάκη, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο θεοφιλέστατος μητροπολίτης Καναδά Χριστόφορος, που είναι Αγιοπαρασκευιώτης, οι πρ. δήμαρχοι Β. Γιαννακόπουλος και Α. Σιδέρης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβούλιου Γερ. Βλάχος, οι αντιδήμαρχοι Σπ. Παπαγεωργίου, Ι. Σιδέρης και Ζ. Φωτεινού, ο Προεδρος του ΠΑΟΔΑΠ Σωτ. Παπαμιχαήλ, η πρόεδρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Τερψ. Γκιόκα και η δημοτική σύμβουλος Ε. Καψοκεφάλου και ιερείς των Ναών της Αγίας Παρασκευής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet