Ενημέρωση για τη ζωοφιλία στα σχολεία
Κοινωνία

Ενημέρωση για τη ζωοφιλία στα σχολεία

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το πρόγραμμα ενημέρωσης για τη σωστή ανάπτυξη της ζωοφιλίας στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε μέσω της άριστης συνεργασίας του Δήμου με την Ελληνική Κτηνιατρική Εταιρεία.

Από την Ελληνική Κτηνιατρική Εταιρεία συμμετείχε η πρόεδρος Κατερίνα Λουκάκη, το μέλος του Δ.Σ. Θεόδωρος Χιωτάκης  και οι εθελοντές κτηνίατροι της περιοχής Παπαδοπούλου Ελευθερία – αντιδήμαρχος Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Διοικητικών Υπηρεσιών, Σούσου Άννα, Ρούση Βασιλική, Αγγελάκη Ελένη και Περάκη Γρηγορία.

Τα σχολεία που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ήταν το 9ο Δημοτικό στα Πευκάκια, με τη συμμετοχή του κ. Χιωτάκη, το 7ο Δημοτικό στο Παράδεισο, με τη συμμετοχή της κ. Παπαδοπούλου , το 3ο Δημοτικό στον Τσακό, με τη συμμετοχή των κ.κ. Περάκη, Αγγελάκη και Παπαδοπούλου , το 8ο Δημοτικό, με τη συμμετοχή των κ.κ. Ρούση, Αγγελάκη και Παπαδοπούλου και τα 4ο και 10ο Δημοτικά στο Κοντόπευκο, με τη συμμετοχή των κ.κ. Σούσου και Παπαδοπούλου.

Επίσης, με τη συμμετοχή των κ.κ. Μαούνη Μαίρης και Γρεκούση Μαρίας από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου, ενημερώθηκαν τα σχολεία για το πρόγραμμα «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ» του Δήμου το οποίο περιλαμβάνει:

  • Πρόγραμμα στειρώσεων, εμβολιασμών, θεραπειών.
  • Πρόγραμμα φιλοξενίας και περισυλλογής.
  • Προμήθεια τροφών, ηλεκτρονικής σήμανσης (Ν.4039/2012).
  • Προμήθεια φαρμάκων.
  • Πρόγραμμα ευαισθητοποίησης για την καθαριότητα κοινόχρηστων χώρων.

Σε όλα τα σχολειά έγιναν ξεχωριστές παρουσιάσεις σε πολλά τμήματα και τάξεις με προβολή διαφανειών και διαδραστικά παιχνίδια. Οι παρουσιάσεις πραγματοποιήθηκαν με τη χρήση οπτικοακουστικού υλικού, εκπαιδευτικού περιεχομένου και κράτησαν ζωηρό το ενδιαφέρον των μαθητών μέχρι το τέλος.

Το μήνυμα της παρουσίασης ήταν ότι ο σεβασμός προς τα ζώα καταδεικνύει τον σεβασμό μας προς τις ανθρώπινες αξίες. Κατά τη διάρκειά της, τα μέλη διδάχθηκαν πως πρέπει να σεβόμαστε το περιβάλλον, να συνυπάρχουμε ισότιμα με όλα τα ζώα του πλανήτη μας, να τα φροντίζουμε και να τηρούμε με συνέπεια τις υποχρεώσεις μας απέναντί τους.

Κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων η αντιδήμαρχος Ελευθερία Παπαδοπούλου εξήρε τη μεγάλη συμβολή της συνεργασίας του Δήμου με τον Σύλλογο ζωόφιλων Αγ. Παρασκευής και τους κτηνιάτρους της περιοχής.

Παρών στην παρουσίαση στο 3ο Δημοτικό ήταν ο δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς, ο οποίος συνεχάρη την ομάδα για την πρωτοβουλία και την άρτια εκτέλεση του προγράμματος

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet