Ερωτήματα γονέων προς διοίκηση Παιδικών Σταθμών Αγ. Παρασκευής αναμένουν απαντήσεις…
Κοινωνία

Ερωτήματα γονέων προς διοίκηση Παιδικών Σταθμών Αγ. Παρασκευής αναμένουν απαντήσεις…

«Μας είπαν να μείνουμε σπίτι και μείναμε. Μας είπαν να μείνουμε ασφαλείς και μείναμε. Μας είπαν ότι «επιστρέφουμε» στα σχολεία και ρωτάμε με ποιον τρόπο ακριβώς; Ακούσαμε με ενδιαφέρον το διάγγελμα του υπουργού Εσωτερικών σχετικά με τα μέτρα προστασίας που θα επιβληθούν στους παιδικούς σταθμούς εν όψει του επικείμενου ανοίγματος και εύκολα μπορούμε να συμπεράνουμε ότι δεν υπάρχει κάποιο επεξεργασμένο σχέδιο».

Με τον παραπάνω τρόπο συμπυκνώνουν την αγωνία του για το επικείμενο άνοιγμα των παιδικών σταθμών ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδικών Σταθμών Αγίας Παρασκευής.

«Όλοι συμφωνούμε ότι τα παιδιά μας πρέπει να επιστρέψουν στις τάξεις για πολλούς λόγους, τόσο για τα ίδια τα παιδιά όσο και για τους γονείς», αναφέρει ο Σύλλογος, για να προσθέσει: «Ωστόσο, χωρίς επεξεργασμένο σχέδιο και με πολλά ζητήματα ακόμα άλυτα, τελικά το αν και πώς θα πάει το παιδί στο σχολείο επαφίεται και πάλι στην ατομική ευθύνη του γονέα και στην ανάληψη εκ μέρους του, του ρίσκου».

Ο Σύλλογος τονίζει ότι από την πρώτη στιγμή έθεσε στη διοίκηση του νομικού προσώπου ΠΑΙΣΔΑΠ (Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Αγίας Παρασκευής) σειρά αιτημάτων που ακόμα δεν έχουν απαντηθεί.

Επίσης, θυμίζει στη διοίκηση ότι είναι Μάιος, ήδη έχουν αρχίσει οι εγγραφές για τα νηπιαγωγεία και είναι ακόμα «θολό το τοπίο» σε σχέση με τις εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς και τους όρους φιλοξενίας. «Το να μην ξέρουν οι γονείς αν το παιδί τους θα πάει κανονικά στο νηπιαγωγείο ή, λόγω ελλείψεων σε υποδομές, θα ξαναπάει παιδικό σταθμό, δημιουργεί ποικίλα προβλήματα», υποστηρίζει ο Σύλλογος και σημειώνει ότι αναμένει απαντήσεις από τη διοίκηση των ΠΑΙΣΔΑΠ «τώρα και όχι από Δευτέρα…».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet