Ευχαριστίες πρέσβη Κυπριακής Δημοκρατίας προς τον Δήμο Αγίας Παρασκευής
Κοινωνία

Ευχαριστίες πρέσβη Κυπριακής Δημοκρατίας προς τον Δήμο Αγίας Παρασκευής

Τον δήμαρχο Αγίας Παρασκευής Γιάννη Σταθόπουλο ευχαριστεί ο πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα Κυριάκος Κενεβέζος για τη συμβολή του Δήμου στη διοργάνωση και φιλοξενία εκδήλωσης με τίτλο «Σαράντα ένα χρόνια από το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο» (βλέπε δημοσίευμα
Συγκινητική εκδήλωση για τα 41 χρόνια από την εισβολή στην Κύπρο).

Ακολουθεί η επιστολή του κ. Κενεβέζου:

Φίλε Δήμαρχε,

Χάρηκα ιδιαιτέρως από την πρόσφατη συνάντησή μας στην Πλατεία του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής στο πλαίσιο της εκδήλωσης μνήμης και τιμής για όσους αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την δημοκρατία και την ελευθερία στην Κύπρο, που πραγματοποιήθηκε, σε συνεργασία με τον Δήμο σας, για την επέτειο των σαράντα χρόνων από το προδοτικό πραξικόπημα και την βάρβαρη τουρκική εισβολή.

Θα ήθελα με την επιστολή μου αυτή να σας εκφράσω και εγγράφως τις εγκάρδιες ευχαριστίες και την μεγάλη ευγνωμοσύνη μας για την ουσιαστική και έμπρακτη στήριξή σας στην διοργάνωσης και την φιλοξενία αυτής της εκδήλωσης που καταδεικνύει την αλληλεγγύη σας προς την μαρτυρική Κύπρο. Πολλοί είναι άλλωστε οι Κύπριοι συμπατριώτες μας οι οποίοι έχουν βρει στη φιλόξενη πόλη σας μια δεύτερη πατρίδα, όπου ζουν, προοδεύουν και αποτελούν, σήμερα, μια ζωντανή γέφυρα που ενδυναμώνει ακόμα περισσότερο αδελφικούς δεσμούς φιλίας με τον Δήμο σας.

Σαράντα ένα χρόνια μετά την εισβολή, ο Κυπριακός λαός εξακολουθεί να μετρά τις ανεπούλωτες πληγές του, δεν εγκατέλειψε όμως στιγμή τον δίκαιο αγώνα του έναντι της Τουρκικής αδιαλλαξίας, για την ανατροπή των κατοχικών δεδομένων και την επίτευξη μιας ειρηνικής, δίκαιης και βιώσιμης λύσης που θα εξασφαλίζει την απελευθέρωση και την επανένωση της Κύπρου σε συνθήκες ειρήνης και δημοκρατίας, χωρίς στρατεύματα κατοχής και εποίκους.

Γνωρίζουμε καλά ότι στον αγώνα αυτόν δεν είμαστε μόνοι μας, καθώς νιώθουμε διαχρονικά, αμέριστη και έμπρακτη συμπαράσταση της Ελλάδας και του Ελληνισμού που παραμένουν το μεγαλύτερο και το σημαντικότερο έρεισμά μας σε όλες τις προσπάθειες μας. Η στήριξή σας, η παρουσία σας και η συμμετοχή των Δημοτών σας στην εκδήλωση στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής, αποδεικνύει, ακριβώς, ότι ο αγώνας αυτός είναι κοινός και ταυτόχρονα επιβεβαιώνει , ότι όλοι μαζί, ενωμένοι, μπορούμε, ακόμα και εν τω μέσω της δεινής οικονομικής κρίσης και των πολλών συνεπακόλουθων δυσχερειών, να αποδίδουμε άρρηκτη ενότητα, συμπαράταξη, συμπόρευση και τη σημασία που αρμόζει στα μείζονα εθνικά μας θέματα.

Σας εύχομαι καλή συνέχεια και κάθε επιτυχία στο σημαντικό έργο που επιτελείτε. Είμαι βέβαιος ότι η συνεργασία μας θα συνεχιστεί και εμβαθύνει περαιτέρω, στο πλαίσιο δημιουργικών επαφών και δράσεων, επ΄ ωφελεία του τόπου και των συμπολιτών μας.

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε την ευχαριστήριο επιστολή.

Επιστολή

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet