Η ανθρωπιά έΔΡΑΣ.Ε στην Αγία Παρασκευή
Κοινωνία

Η ανθρωπιά έΔΡΑΣ.Ε στην Αγία Παρασκευή

Για τη δράση που έλαβε χώρα σε σχολεία την περίοδο του Πάσχα με στόχο την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αγίας Παρασκευής μας ενημερώνει το Γραφείο Διαμεσολάβησης “ΔΡΑΣ.Ε”, με το ακόλουθο δελτίο Τύπου:

Είναι Πέμπτη 10 Απριλίου και ώρα 10:00 το πρωί. Το προσωπικό του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αγίας Παρασκευής ξεκινάει τη διαδρομή του στα σχολεία της περιοχής. Μόλις μια εβδομάδα πριν η “ΔΡΑΣ.Ε – Δράσεις Εθελοντών”, σε συνεργασία με τον Δήμο Αγίας Παρασκευής, έχει προσκαλέσει εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς να στηρίξουν τις οικογένειες του Κοινωνικού Παντοπωλείου την περίοδο του Πάσχα, συλλέγοντας τρόφιμα μακράς διαρκείας και είδη πρώτης ανάγκης.

Για άλλη μια φορά, είδαμε από πρώτο χέρι τη διάθεση προσφοράς που υπάρχει διάχυτη στη κοινωνία της Αγίας Παρασκευής, σε μικρούς και μεγάλους. Διασχίσαμε πολύχρωμους διαδρόμους για να βρούμε ζεστά χαμόγελα εκπαιδευτικών. Περπατήσαμε κάτω από κρεμαστά συννεφάκια, σημαδεμένα με αξίες ζωής όπως “αγάπη” και “σεβασμός”, για να συναντήσουμε ενθουσιασμένους μαθητές. Τρυπώσαμε στις τάξεις για να μαζέψουμε από τις γωνιές σακούλες γεμάτες με προϊόντα. Σταθήκαμε με συγκίνηση απέναντι σε πασχαλινές συσκευασίες δώρου με τρόφιμα, σκεπτόμενοι ότι τα προϊόντα αυτά είναι πράγματι ένα σημαντικό δώρο για κάποιες από τις οικογένειες του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Άραγε όλοι αυτοί οι λιλιπούτειοι φίλοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου έχουν καταλάβει πόσο πολύτιμη είναι η προσφορά τους; Σήμερα αγοράζοντας δημητριακά, εξασφάλισαν σε ένα μαθητή θρεπτικό πρωινό για μια εβδομάδα. Με μια συσκευασία αλεύρι θα βοηθήσουν μια μητέρα να ανοίξει πίτα στα παιδιά της για να έχουν κολατσιό στο σχολείο. Πεντακόσια γραμμάρια φασόλια θα επιτρέψουν σε μια πολύτεκνη οικογένεια να έχει ένα αξιοπρεπές γεύμα όταν επιστρέψουν σπίτι. Ένα πακέτο ζάχαρης θα δώσει τη δυνατότητα σε μια γιαγιά να μοιραστεί στιγμές χαράς με τα εγγόνια, καθώς θα φτιάχνουν πασχαλινά κουλουράκια.

Έτσι μεταφράζουμε οι εργαζόμενοι της «ΔΡΑΣ.Ε» κάθε προϊόν που περνάει το κατώφλι του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αγίας Παρασκευής, στην οδό Μεσογείων 419. Κίνητρό μας είναι οι 209 οικογένειες που στηρίζουμε. Για τις οικογένειες αυτές ανησυχούμε κάθε που τα ράφια αρχίζουν να αδειάζουν και συνεχώς αναζητούμε χορηγίες από όσους έχουν την ευαισθησία να προσφέρουν ό,τι μπορούν. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους διευθυντές, τους εκπαιδευτικούς, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και τους μαθητές στα σχολεία που αγκάλιασαν την προσπάθεια του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αγίας Παρασκευής την περίοδο του Πάσχα:

  • Στα 3ο, 4ο, 6ο και 13ο Νηπιαγωγεία Αγίας Παρασκευής
  • Στα 3ο, 4ο, 5ο, 7ο, 8ο, 10ο και 11ο Δημοτικά Αγίας Παρασκευής
  • Στα 1ο και 3ο Γυμνάσια Αγίας Παρασκευής
  • Στο 1ο Λύκειο Αγίας Παρασκευής
  • Στους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς “Δούκα Φανή και ΣΙΑ Ε.Ε.” και “Το σπίτι των Νάνων”.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet