Η διοίκηση των ΠΑΙΣΔΑΠ απαντά στο Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παιδικών Σταθμών Αγίας Παρασκευής
Κοινωνία

Η διοίκηση των ΠΑΙΣΔΑΠ απαντά στο Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παιδικών Σταθμών Αγίας Παρασκευής

Η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) των Παιδικών Σταθμών Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΙΣΔΑΠ), Ηλέκτρα Αντωνοπούλου – Πανάγου, απαντά στην πρόσφατη ανακοίνωση του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παιδικών Σταθμών Αγίας Παρασκευής η οποία είχε τίτλο «Ανοίξαμε και τους… περιμένουμε».

Ειδικότερα η κ. Αντωνοπούλου – Πανάγου αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

Με έναν, πρωτοφανούς επιθετικότητας, τίτλο «Ανοίξαμε και τους… περιμένουμε», το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παιδικών Σταθμών Αγίας Παρασκευής «χαιρετίζει» το άνοιγμα των ΠΑΙΣΔΑΠ και καταγγέλλει τη διοίκηση τους.

Ευρηματικός ο τίτλος, αν μη τι άλλο. Σημαία συνεργασίας, κατανόησης, αλληλοσεβασμού!

  • Αναφέρουν, ότι δεν έχει πραγματοποιηθεί επίσημη συνάντηση, απλώς για να μην αναφερθούν στη διαρκή ενημέρωση της προέδρου του Δ.Σ. τους από την πρόεδρο των ΠΑΙΣΔΑΠ. Εδώ η «επίσημη» συνάντηση, ακυρώνει την όποια επικοινωνία και την πρόεδρό τους. Υποθέτω ότι η πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου εκπροσωπεί τον Σύλλογο και άρα όποια επικοινωνία μαζί της είναι επικοινωνία με όλον τον Σύλλογο.
  • Απαιτεί το Δ.Σ. του Συλλόγου επιστροφή των τροφείων τώρα! Γνωρίζει βέβαια ότι έχει ψηφιστεί νόμος για μη καταβολή τροφείων των μηνών που ήταν κλειστοί οι ΠΑΙΣΔΑΠ, αλλά και μέρος των τροφείων θα επιστραφεί. Επίσης για τον μήνα Ιούνιο η καταβολή θα είναι στο 50% λόγω της εκ περιτροπής λειτουργίας των ΠΑΙΣΔΑΠ και αυτό θα είναι θέμα στη μεθεπόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ του Νομικού μας Προσώπου.
  • Παραλείπει λοιπόν να αναφέρει ότι υπάρχει νόμος και άρα δεν μπορεί -ούτε και θέλει- να τον αγνοήσει η διοίκηση των ΠΑΙΣΔΑΠ και απαιτεί επιστροφή τώρα! Αγνοεί, δεν ενδιαφέρεται για το γεγονός ότι στην πραγματικότητα υπολειτουργεί ο δημόσιος τομέας, αλλά και ο ιδιωτικός, εξ αιτίας των μέτρων κατά της διάδοσης του κορωνοϊού και απαιτεί τα λεφτά του τώρα! Δεν το ενδιαφέρει το Δ.Σ. του Συλλόγου, αν άλλοι εργαζόμενοι, κάνουν χρήση της άδειας ειδικού σκοπού ή δεν προσέρχονται στην εργασία τους αφού ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Όχι! Το Δ.Σ. του Συλλόγου θέλει τα λεφτά του τώρα!
  • Μας καταγγέλλει ότι δεν υπάρχει προσωπικό. Δεν πάρθηκε μέριμνα για επιπλέον προσωπικό, ώστε να καλυφθούν τα κενά που προκύπτουν από τις άδειες ειδικού σκοπού. Φυσικά αυτό έγινε παντού, σε όλον τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Γιατί να μην γίνει και στους ΠΑΙΣΔΑΠ;
  • Καταγγέλλει το Δ.Σ. του Συλλόγου ότι πέραν των μέτρων προστασίας που πρότεινε ο ΕΟΔΥ, η διοίκηση των ΠΑΙΣΔΑΠ δεν έλαβε πρόσθετα μέτρα προστασίας. Έγινε απολύμανση, απεντόμωση, μυοκτονία βέβαια, αλλά δεν έλαβε πρόσθετα μέτρα. Μέτρα που το Δ.Σ. του Συλλόγου, φυσικά, δεν αναφέρει, έστω και ενδεικτικά. Γενικώς «πρόσθετα μέτρα». Έτσι η καταγγελία για την καταγγελία.
  • Για τα παιχνίδια στις αυλές μάς καταγγέλλει το Δ.Σ. του Συλλόγου. Η αγορά των παιχνιδιών ήταν πρωτοβουλία της διοίκησης και περιελήφθη στον προϋπολογισμό του 2020 και στην πρώτη αναμόρφωση τον Απρίλιο του 2020. Νωρίτερα δεν ήταν εφικτό εκ του νόμου. Από τον Απρίλιο μέχρι σήμερα έχουν γίνει όλες οι εκ του νόμου απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο αυτό. Η διοίκηση των ΠΑΙΣΔΑΠ θα ήθελε τα παιχνίδια όχι τώρα, αλλά «χθές»! Αλλά οι ρυθμοί των κινήσεων, που οι νόμοι ορίζουν και η επιβράδυνση όλων των ενεργειών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, λόγω του κορωνοϊού, δεν μας επιτρέπουν να έχουμε ό,τι θέλουμε, όποτε το θέλουμε. Πάντως μέχρι τέλος Ιουνίου θα έχουν παραδοθεί, σύμφωνα με την υπογραφείσα σύμβαση.
  • Εντυπωσιακό το γεγονός, πάντως, της καταγγελίας του Δ.Σ. του Συλλόγου, ότι στους τρεις μήνες της καραντίνας που είχε παραλύσει σχεδόν όλη η κοινωνία, οι εργαζόμενοι των ΠΑΙΣΔΑΠ θα έπρεπε να κάνουν τα πάντα. Υποθέτει, λοιπόν, το Δ.Σ. ή μήπως είναι βέβαιο, ότι οι εργαζόμενοι στον Δήμο, δεν ανήκαν σε καμία κατηγορία εργαζομένων για τους οποίους ίσχυαν οι μέριμνες του νόμου. Και φυσικά αυτό συνέβη μόνο στους ΠΑΙΣΔΑΠ, μόνο στον Δήμο Αγίας Παρασκευής.
  • Το ίδιο ισχύει και για τους Όρους Φιλοξενίας. Σύμφωνα με το Δ.Σ. του Συλλόγου έπρεπε να είναι έτοιμοι από τον Μάρτιο. Δηλαδή από την στιγμή που αποστάλθηκαν προς συζήτηση σε όλα τα μέρη και στον Σύλλογο. Δηλώνει τιμίως και ευθαρσώς το Δ.Σ. του Συλλόγου ότι δεν αφορούν σε αυτό τα γραφειοκρατικά κωλύματα. Θα συμφωνήσω μαζί του! Και για αυτό εισαγάγουμε την ηλεκτρονική κατάθεση αιτήσεων προκειμένου να εκσυγχρονιστεί η διαδικασία, να είναι ταχύτερη, χωρίς ταλαιπωρία και χάσιμο χρόνου. Έχει ενημερωθεί το Δ.Σ. και γι’ αυτήν την ενέργεια. Σύντομα θα ενημερωθούν όλοι και για τους Όρους Φιλοξενίας, αφού το θέμα θα αποφασιστεί στη συνεδρίαση του Δ.Σ. εντός της εβδομάδας.

Η διοίκηση των ΠΑΙΣΔΑΠ θεώρησε και θεωρεί τους Γονείς και τους Κηδεμόνες των παιδιών, που φιλοξενεί, ως ένα, εκ των ών ούκ άνευ, παράγοντα λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών. Επιζητεί την εποικοδομητική κριτική, ακούει τα προβλήματα και τις ανησυχίες τους, σπεύδει σε βοήθεια όπου και όπως μπορεί, κάνει ό,τι μπορεί με όσα μέσα διαθέτει σε ένα οικονομικό περιβάλλον, που και λόγω κορωνοϊού, έχει γίνει ασφυκτικό.

Όσο για τον καταγγελτικό λόγο του Δ.Σ., μάλλον στηρίζεται στο ότι παντού αλλού τα πράγματα είναι ρόδινα. Α! Και στον αποκαλυπτικό των προθέσεων τίτλο, ο οποίος προφανώς υιοθετήθηκε ομοφώνως από όλα τα μέλη του Δ.Σ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet