Η μπάρα στη Γραβιάς, ο κίνδυνος για τον Υμηττό και ο… ανήσυχος ύπνος κάποιων
Κοινωνία

Η μπάρα στη Γραβιάς, ο κίνδυνος για τον Υμηττό και ο… ανήσυχος ύπνος κάποιων

Η μπάρα στην είσοδο του πάρκου Γραβιάς και το ποιος την… ανοιγοκλείνει σε ημέρες υψηλής επικινδυνότητας για πυρκαγιά – θέμα που έχει απασχολήσει πολλάκις το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής – απασχολεί και πάλι την επικαιρότητα στον Δήμο. Ο Ανδρέας Γκιζιώτης, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης και από τους δημοτικούς συμβούλους που έχει «σηκώσει» ψηλά το όλο ζήτημα, απαντώντας σε σχετικό διαδικτυακό διάλογο, σημειώνει σε ανακοίνωσή του:

Πολύ συζήτηση έγινε στο facebook σχετικά με την πυρασφάλεια και ειδικά με την είσοδο στο πάρκο Γραβιάς.

Θέλω να διευκρινίσω τα εξής: Την ευθύνη να κλείνει η μπάρα στην είσοδο του πάρκου την έχει το Αστυνομικό Τμήμα. Σε επικοινωνία μου με ενημέρωσαν ότι την έκλεισαν από το βράδυ του Σαββάτου. Την Κυριακή ήταν ανοιχτή, με δεκάδες αυτοκίνητα παρκαρισμένα μέσα. Κλειδί έχουν η Αστυνομία, η Πυροσβεστική, ο Δήμος  και ο ιδιοκτήτης του OPOUS…

Η ευθύνη της δημοτικής (απερχόμενης) αρχής είναι να ελέγχει αν εφαρμόζονται οι αποφάσεις. Και έχει δήμαρχο (που «πετάει το μπαλάκι») αρμόδια αντιδήμαρχο (κ. Ψύλλα), υπεύθυνο πολιτικής προστασίας (κ. Ασημάκη) και υπάλληλους που στελεχώνουν το αντίστοιχο τμήμα. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι υπάρχει ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με εισήγηση του Ανδρέα Γκιζιώτη, μεταξύ άλλων σοβαρότατων προτάσεων, ότι ο πόρτα θα παραμένει κλειστή, όπως υπέδειξε σε αυτοψία της η Πυροσβεστική, σε όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου. Απόφαση που, όπως και πέρσι, ΔΕΝ εφαρμόζει  ο δήμαρχος, όπως σαφώς ορίζει ο κώδικας και η ευθύνη του απέναντι στο δάσος του Υμηττού και την πόλη μας.

Και βέβαια είναι προφανές σε περίπτωση ατυχήματος ποια θα είναι η καταστροφή, αλλά και η απόδοση ευθυνών. Κάποιοι δεν πρέπει να κοιμούνται ούτε ήσυχοι, ούτε γενικώς… ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΟΡΤΑ ΚΛΕΙΣΤΗ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet