Θα ψηφίσει δημοτικά τέλη η Αγία Παρασκευή; – Παρακολουθήστε σε δύο εβδομάδες τη συγκλονιστική συνέχεια…
Κοινωνία

Θα ψηφίσει δημοτικά τέλη η Αγία Παρασκευή; – Παρακολουθήστε σε δύο εβδομάδες τη συγκλονιστική συνέχεια…

Σε σίριαλ με επεισόδια γεμάτα σασπένς εξελίσσεται η υπόθεση με τα δημοτικά τέλη που θα πληρώσουν κάτοικοι και επαγγελματίες στην Αγία Παρασκευή την επόμενη χρονιά.

Παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, πόλεμος ανακοινώσεων, ακραίοι χαρακτηρισμοί, συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου και στο τέλος αναβολή για τα προσεχώς…

Πώς φθάσαμε όμως μέχρι εδώ;

Επεισόδιο πρώτο

Για μέρες… σέρνεται στην πόλη η φημολογία ότι η διοίκηση του κ. Βασίλη Ζορμπά θα φέρει στην Οικονομική Επιτροπή εισήγηση για αύξηση των δημοτικών τελών στην Αγία Παρασκευή κατά 5%. Την ίδια ώρα τέσσερις παρατάξεις της αντιπολίτευσης (Νίκη των Πολιτών – Γιάννης Σταθόπουλος, Νέα Αρχή – Γιώργος Οικονόμου, Αλλάζουμε – Γιάννης Μυλωνάκης και Μια Γενιά Μπροστά – Αλέξανδρος Μουστόγιαννης) συνεννοούνται μεταξύ τους και αποφασίζουν να κατεβάσουν εναλλακτική πρόταση, στην οποία περιλαμβάνονται μηδενικές αυξήσεις για τις κατοικίες και μείωση 20% για τα καταστήματα έως 150τ.μ.

Στη συνεδρίαση της Ο.Ε., σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Ε», ο δήμαρχος όντως φέρνει εισήγηση για αυξήσεις, η αντιπολίτευση καταφέρνει να πείσει ότι υπάρχει εναλλακτική λύση, στην οποία φέρεται να συνηγορεί και η Οικονομική Υπηρεσία, με τον δήμαρχο να δείχνει να την υιοθετεί. Ωστόσο, αντιδρούν οι παρόντες αντιδήμαρχοί του, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει… διαβούλευση μαζί τους, έως να μεταπειστούν.

Τελικώς, ο δήμαρχος αλλάζει την εισήγηση και πλέον εισηγείται μηδενικά τέλη στις κατοικίες, κάτι που ωστόσο ψηφίζεται μόνο από τους εκπροσώπους της διοίκησής του, αφού οι εκπρόσωποι των τεσσάρων παρατάξεων εμμένουν στην πρόταση της μείωσης για τους επαγγελματίες.

Οπότε, το θέμα του πώς θα διαμορφωθούν τα δημοτικά τέλη στην πόλη… παραπέμπεται για λύση στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο είναι να συνεδριάσει το απόγευμα της Πέμπτης 18 Νοεμβρίου.

Επεισόδιο δεύτερο

Η πολυ-αναμενόμενη συνεδρίαση δεν γίνεται ποτέ. Ενώ ήταν να ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα, λίγο μετά τις 6.30 η πρόεδρος του Σώματος, Έφη Καψοκεφάλου, ενημερώνει ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι των τεσσάρων παρατάξεων αποχώρησαν, παρά το γεγονός -όπως είπε- ότι τους διαβεβαίωσε ότι η εναλλακτική πρότασή τους θα εισαχθεί προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος σπεύδει να δηλώσει ότι οι παρατάξεις «λάκισαν» και ότι θα «λογοδοτήσουν στην πόλη», ενώ αργότερα με ανάρτησή του χαρακτηρίζει ως «ακροδεξιούς» τους επικεφαλής των παρατάξεων Νέα Αρχή και Μια Γενιά Μπροστά, προκαλώντας μεταξύ άλλων και την αντίδραση της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας, που του ζήτησε να ανακαλέσει. Παράλληλα, με ανακοίνωσή του καταφέρεται κατά των επικεφαλής των τεσσάρων παρατάξεων.

Από την πλευρά τους, οι τέσσερις παρατάξεις έκαναν λόγο για «παιχνίδια» της διοίκησης μέχρι την τελευταία στιγμή, η οποία δεν ξεκαθάριζε εάν θα εισαγάγει ή όχι την πρότασή τους για συζήτηση στο Σώμα, γεγονός που τους ανάγκασε να απόσχουν από τη συνεδρίαση.

Μια συνεδρίαση η οποία τελικώς αποφασίστηκε να επαναληφθεί, ως έκτακτη και κατεπείγουσα, την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου, στις 15:30.

Επεισόδιο τρίτο

Τελικώς ούτε σε αυτή τη συνεδρίαση ήταν… γραφτό να ψηφιστούν τα δημοτικά τέλη. Όχι, βέβαια, από κάποια απουσία που θα εμπόδιζε την απαρτία, αφού όλοι ήταν παρόντες, αλλά επειδή η διοίκηση απέσυρε τα εν λόγω θέματα. Ο λόγος, όπως εξήγησε, ένα ποσό της τάξης των 650.000 ευρώ που θα έπρεπε να εγγραφεί στον λογαριασμό των ανταποδοτικών, προκειμένου να αποφευχθεί κάθε κίνδυνος οποιαδήποτε πρόταση ψηφιζόταν να «σκοντάψει» στον έλεγχο από τον οποίο θα περνούσε.

Έτσι αποφασίστηκε να αναβληθεί η συζήτηση του θέματος για περίπου δύο εβδομάδες, με τον δήμαρχο να αφήνει πάντως ανοιχτό το ενδεχόμενο να δεχθεί μείωση τελών για τους επαγγελματίες, ακόμη και παραπάνω από το 20% που προτείνουν οι τέσσερις παρατάξεις. Ωστόσο, έβαλε και μία βασική προϋπόθεση: ότι από την έκπτωση αυτή θα εξαιρεθούν οι επαγγελματίες που χρωστούν στον Δήμο.

Τώρα πόσο εφικτό είναι αυτό και τι ακόμη θα μεσολαβήσει μέχρι την επόμενη συνεδρίαση του Σώματος για το θέμα, ένας Θεός ξέρει…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet