Θερινό Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης 2020 στην Αγία Παρασκευή
Κοινωνία

Θερινό Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης 2020 στην Αγία Παρασκευή

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής υλοποιεί και φέτος το Θερινό Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης με στόχο να προσφέρει στα παιδιά μια ποιοτική διέξοδο απασχόλησης, δίνοντάς τους την ευκαιρία να διασκεδάσουν και να εκφραστούν δημιουργικά, βοηθώντας παράλληλα τους γονείς-δημότες-κατοίκους της πόλης και κυρίως τους εργαζόμενους γονείς, αλλά και τις οικονομικά και κοινωνικά ασθενέστερες οικογένειες.

Επισημαίνεται ότι το πρόγραμμα φέτος, λόγω της Covid-19 και των ειδικών μέτρων που έχουν ληφθεί, θα είναι προσαρμοσμένο στον τρόπο επαναλειτουργίας των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια 20 ημέρες, συγκεκριμένα από 06/7/2020 έως 31/7/2020 και θα καλύψει 150 θέσεις παιδιών ηλικίας 5 (παιδιά που θα πάνε Α’ Δημοτικού) έως 12 ετών, σε δύο σχολικά συγκροτήματα της πόλης που θα λειτουργήσουν ως κέντρα εφαρμογής του προγράμματος.

Οι ώρες λειτουργίας του προγράμματος είναι 07.00 – 16.00 και η υποχρεωτική παρουσία των παιδιών 09.00 – 14.00. Τα παιδιά θα παραδίδονται και θα παραλαμβάνονται στο και από το σχολείο από τους γονείς ή τους κηδεμόνες τους. Στις αιτήσεις θα δηλωθεί η προτίμηση του σχολείου (εκπαιδευτικό κέντρο) και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Πιο αναλυτικά:

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: από 06/7/2020 έως 31/7/2020 

ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: 1ο  και 7o  Δημοτικά Σχολεία – Δυνατότητα συμμετοχής θα έχουν έως 150 παιδιά (έως 75 παιδιά ανά εκπαιδευτικό κέντρο σε σύνολο 150).

Προϋποθέσεις συμμετοχής

Ορίζονται τρεις κατηγορίες συμμετοχής:

Α’ κατηγορία, με μηδενική συμμετοχή, οι οικογένειες:

  • Με ένα παιδί και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα από 0-18.000€.
  • Με δύο παιδιά και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα από 0-24.000€.
  • Με τρία ή περισσότερα  παιδιά και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα από 0-30.000€.

Β’ κατηγορία, με συμμετοχή 50 ευρώ, οι οικογένειες:

  • Με ένα παιδί και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα από 18.000,00€ – 30.000,00€.          
  • Με δύο παιδιά και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα από 24.000,00€ – 40.000,00€.
  • Με τρία ή περισσότερα παιδιά και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα από 30.000,00€ – 60.000,00€.

Γ’ κατηγορία, με συμμετοχή 100 ευρώ, οι οικογένειες:

  • Με ένα παιδί και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα από 30.000,00€ και πάνω.
  • Με δύο παιδιά και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα από 40.000,00€ και πάνω.
  • Με τρία ή περισσότερα παιδιά και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα από 60.000,00€ και πάνω.

Απαραίτητα δικαιολογητικά

  • Έντυπη αίτηση (Μπορείτε να την τυπώσετε πατώντας ΕΔΩ.
    Πιστοποιητικό-Βεβαιωση Οικογενειακής Κατάστασης* (στο οποίο όταν αναγράφεται η ένδειξη κανονική εγγραφή αποδεικνύεται η ιδιότητα του Δημότη).
  • Εκκαθαριστικό Σημείωμα του Φορολογικού έτους 2018 ή 2019 εφόσον υπάρχει.
  • Βεβαίωση Εργασίας και των 2 γονέων.
  • Βεβαίωση του δ/ντή/δ/ντριας του Νηπιαγωγείου ή Δημοτικού τις Αγίας Παρασκευής που φοιτά το παιδί. Αν αυτό δεν είναι δυνατό, βεβαίωση ή αποδεικτικό μόνιμης κατοικίας των γονέων ή λογαριασμό ΔΕΚΟ στο όνομα των γονέων. Εξαίρεση στο παρόν δικαιολογητικό θα έχουν οι μόνιμοι και αορίστου χρόνου υπάλληλοι του Δήμου.

Αιτήσεις – Χρήσιμες πληροφορίες

  • Για την επιλογή των παιδιών θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και θα προηγηθούν τα παιδιά των οικογενειών που είναι δημότες κάτοικοι που εργάζονται και οι 2 γονείς ανεξάρτητα σε ποια εισοδηματική κατηγορία ανήκουν. Οι υπόλοιπες θέσεις των παιδιών θα καλυφθούν με σειρά προτεραιότητας και για αυτές τις θέσεις θα προηγηθούν οι οικογένειες με κοινωνικά κριτήρια (μονογονεϊκότητα, πολυτεκνία, τριτεκνία κτλ) και έπονται οι υπόλοιπες οικογένειες.
  • Οι αιτήσεις θα υποβληθούν στο πρωτόκολλο του Δήμου, αφού πρώτα ελεγχθούν από το Τμήμα Παιδείας, Μεσογείων 415-417 από 08:30-13:00 ως εξής:

Ανεξάρτητα εισοδηματικής κατηγορίας

  • Πέμπτη 25 Ιουνίου και Παρασκευή 26 Ιουνίου μόνο για τις οικογένειες που εργάζονται και οι δύο γονείς και είναι δημότες και κάτοικοι, οι οποίοι και προηγούνται.
  • Δευτέρα 29 Ιουνίου για τις οικογένειες που εργάζονται και οι δύο γονείς και είναι κάτοικοι.
  • Τρίτη 30 Ιουνίου για τις οικογένειες με κοινωνικά κριτήρια καταθέτοντας το ανάλογο πιστοποιητικό.
  • Τετάρτη 1 Ιουλίου για τις υπόλοιπες οικογένειες και μέχρι συμπληρώσεως των 150 παιδιών.

Σε περίπτωση που συμπληρωθούν οι θέσεις των 150 παιδιών νωρίτερα από την 1η Ιουλίου θα αναρτηθεί ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Δήμου και θα σταματήσει η υποβολή των αιτήσεων.  

  • Η αίτηση θα θεωρείται έγκυρη μόνο εάν είναι υπογεγραμμένη και επισυνάπτονται όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, θα λαμβάνει αριθμό πρωτοκόλλου και θα καταγράφεται το όνομα του παιδιού στην κατάσταση του αντίστοιχου σχολείου, σε κενή θέση.
  • Το κόστος οφείλει να το καταβάλει η οικογένεια στο ταμείο του Δήμου μέχρι την έναρξη του Προγράμματος. Επισημαίνεται πως τα χρήματα δεν επιστρέφονται παρά μόνο για σοβαρό λόγο και κατόπιν απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου.

*  Για την έκδοση Πιστοποιητικού Οικογενειακής κατάστασης μπορείτε και ηλεκτρονικά να το εκτυπώσετε ακολουθώντας  τα παρακάτω βήματα:

Βεβαίωση οικογενειακής κατάστασης & γέννησης μέσω ERMIS

Στην ιστοσελίδα www.ermis.gov.gr πατάω σύνδεση και είσοδος. Πληκτρολογώ τους κωδικούς taxisnet (username και password) και είσοδος. Μετά πατώ εξουσιοδότηση (για να εξουσιοδοτήσω τοn φορέα να το εκδώσει). Στις κατηγορίες ηλεκτρονικών υπηρεσιών πατώ κατηγορία 2 (ώστε να παραλάβω άμεσα το αποτέλεσμα) και επιλέγω Χορήγηση Βεβαίωσης Γέννησης (Εθνικό Δημοτολόγιο) ή Χορήγηση Βεβαίωσης Οικογενειακής Κατάστασης (Εθν. Δημοτολόγιο) και κατόπιν πατώ εκτέλεση υπηρεσίας.

Στα εμφανιζόμενα πεδία επιλέγω:

  • Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση: Βόρειου Τομέα Αθηνών
  • Δήμος: Αγίας Παρασκευής κ.λπ.
  • Και πατώ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.

Τέλος πατώ στο έγγραφο επιλέγοντας την επιθυμητή μερίδα και κατόπιν ΕΔΩ.

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα του Τμήματος Παιδείας:  213 2004568, 213 2004601.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet