Κάλεσμα Δήμου Αγ. Παρασκευής προς ιδιοκτήτες για αποψίλωση οικοπέδων
Κοινωνία

Κάλεσμα Δήμου Αγ. Παρασκευής προς ιδιοκτήτες για αποψίλωση οικοπέδων

Να προχωρήσουν σε καθαρισμό – αποψίλωση των οικοπέδων τους καλεί τους ιδιοκτήτες που έχουν οικόπεδα εντός των ορίων του καλεί ο Δήμος Αγίας Παρασκευής.

Συγκεκριμένα, ενημερώνει ότι εν όψει της αντιπυρικής περιόδου, από 1η Μαΐου έως 31η Οκτωβρίου, οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου Αγίας Παρασκευής και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά του, υποχρεούνται στην αποψίλωση αυτών από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνσή τους, την απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών ή εκρήξιμων υλικών ή αντικειμένων που βρίσκονται μέσα σε αυτούς, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της, καθώς και στη λήψη κάθε άλλου κατά περίπτωση μέτρου που αποβλέπει στην αποφυγή αιτίων και τη μείωση του κινδύνου από πυρκαγιά.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, ο Δήμος θα προβεί σε καθαρισμό των οικοπέδων και στην επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων και των εξόδων καθαρισμού (σύμφωνα με την υπ΄ αριθμ. 4/2012 Πυροσβεστική διάταξη, ΦΕΚ 1346/25-04-2012 Τεύχος Β΄ και τον Ν. 3852/10, άρθρο 94, παρ. 26).

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής προσβλέπει στην άμεση ανταπόκριση και στη συνεργασία των πολιτών. Οι ενδιαφερόμενοι για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας καλώντας στον αριθμό τηλεφώνου 213 2004570.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet