Καθαριότητα Αγ. Παρασκευής: Έγινε παρεξήγηση… εξήγηση δόθηκε;
Κοινωνία

Καθαριότητα Αγ. Παρασκευής: Έγινε παρεξήγηση… εξήγηση δόθηκε;

Την περασμένη εβδομάδα οι κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής βρέθηκαν σε μια πόλη με ξέχειλους τους κάδους των απορριμμάτων, καθώς οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα -διαμαρτυρόμενοι για τη μη καταβολή των αμοιβών της υπερωριακής απασχόλησής τους- αποφάσισαν να μην πραματοποιήσουν υπερωρίες και νυχτερινά.

Ο δήμαρχος της πόλης, Βασίλης Ζορμπάς, σήκωσε το… γάντι και, προχωρώντας σε σοβαρές κατηγορίες (για πλασματικές υπερωρίες, για εργαζόμενους που σπάνε τα μηχανήματα καρτών προσέλευσης στην εργασία κ.λπ.) -τόσο με ανακοινώσεις στα ΜΜΕ, όσο και στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης- απείλησε τους εργαζόμενους ότι εάν δεν επιστρέψουν στα πλήρη καθήκοντά τους, θα… ενεργοποιήσει τους ιδιώτες.

Τελικώς, υπήρξε την Παρασκευή 30/10 συνάντηση στο δημαρχείο των δύο πλευρών, όπου -απ’ ό,τι μαθαίνουμε από πληροφορίες- τα… βρήκανε. Και λέμε από πληροφορίες, γιατί επίσημη ανακοίνωση δεν έχουμε δει ακόμη για το πώς και τι… βρήκανε. «Εξατμίσθηκαν» οι «πλασματικές» υπερωρίες; Αντικαταστάθηκαν τα σπασμένα μηχανήματα;

Εκτός κι αν θεωρήσουμε ως επίσημη ανακοίνωση, τη λιτή ανάρτηση της αρμόδιας αντιδημάρχου, Ελένης Δάβαρη, στον προσωπικό λογαριασμό της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, στην οποία κι αναφέρει τα εξής:

«Δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις μεταξύ Δήμου Αγίας Παρασκευής και των υπαλλήλων της καθαριότητας, και προχωρά στην αποσυμφόρηση από τα συσσωρευμένα στους δρόμους απορρίμματα με γρήγορους ρυθμούς η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου μας, προκειμένου να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία της πόλης».

Άρα, τελικώς, εξηγήσεις δόθηκαν… μεταξύ τους. Θα τις δώσουν άραγε και στους πολίτες της Αγίας Παρασκευής που ταλαιπωρήθηκαν τόσες μέρες;

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet