Καθυστερεί η ανάπλαση του προαυλίου στο 5ο Νηπιαγωγείο Αγίας Παρασκευής
google maps/Οδυσσέας Κοτσαμπάς
Κοινωνία

Καθυστερεί η ανάπλαση του προαυλίου στο 5ο Νηπιαγωγείο Αγίας Παρασκευής

Για τις εξελίξεις στην ανάπλαση του προαυλίου στο 5ο Νηπιαγωγείο Αγίας Παρασκευής ενημερώνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, ο οποίος κάνει λόγο για μεγάλη καθυστέρηση των έργων.

Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος αναφέρει:

«Το 5ο Νηπιαγωγείο καλύπτει τις ανάγκες εκπαίδευσης 79 παιδιών ηλικίας 4- 6 ετών. Λόγω της έλλειψης σχολικών υποδομών του Δήμου, τα 45 νήπια βρίσκονται σε δύο πρώην αίθουσες εκδηλώσεων- νυν τάξεις του 2ου Δημοτικού στην οδό Ζεφύρων και τα 34 βρίσκονται στο Παράρτημα του 5ου Νηπιαγωγείου, δηλαδή σε δύο κοντέινερ ελαφρού τύπου στην οδό Ασημακοπούλου (συστεγάζεται και το Παράρτημα του 9ου Νηπιαγωγείου). Το κτήριο του 2ου Δημοτικού στο οποίο συστεγάζεται το νηπιαγωγείο μας, μαζί με τα νηπιάκια συγκεντρώνει καθημερινά στον χώρο του σχεδόν 300 παιδιά με ένα μόνο προαύλιο σε μέγεθος μικρού γηπέδου μπάσκετ. Σε αυτό το προαύλιο καλούνται να βγαίνουν διάλειμμα τα νηπιάκια σε καθορισμένο χρόνο και για μία μόνο φορά την ημέρα, καθώς ο χώρος είναι μικρός και πρέπει να είναι ελεύθερος για τα διαλείμματα και τις ώρες γυμναστικής των τμημάτων του δημοτικού. Στο πλάι της κεντρικής εισόδου στο σχολείο υπάρχει χώρος που μπορεί να αναπλαστεί και να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά από τα παιδιά του νηπίου. Παρόλα αυτά ο χώρος αυτός παραμένει κλειστός εδώ και 2,5 χρόνια με τη δικαιολογία της ανάπλασης και έτσι παιδιά ηλικίας 4-6 χρονών στερούνται του δικαιώματός τους για παιχνίδι σε χώρο αποκλειστικά αφιερωμένο σε αυτά, ενώ οι παιδαγωγοί αναγκάζονται να συμμορφώνονται σε συγκεκριμένο ωράριο και πρόγραμμα ενός και μοναδικού διαλείμματος ανεξαρτήτως του εκπαιδευτικού τους πλάνου και ροής μαθήματος.

Όλα τα παραπάνω είναι γνωστά από καιρό στη δημοτική αρχή και σε συνάντηση με τους αρμόδιους φορείς που πραγματοποιήθηκε δύο εβδομάδες πριν τα Χριστούγεννα απαντήθηκαν με υποσχέσεις για άμεσες παρεμβάσεις και διορθώσεις.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος δεσμεύτηκε για την ανάπλαση με χρόνο εκτέλεσης μέσα στις διακοπές των Χριστουγέννων, προκειμένου ο χώρος να είναι έτοιμος προς χρήση με το άνοιγμα των σχολείων και μαζί με τους αρμόδιους φορείς μας διαβεβαίωσαν ότι θα γίνουν όλα στους χρόνους που πρέπει και δεν θα υπάρξει κάποιο θέμα ή άλλο κώλυμά. Τελικά οι εργασίες δεν έγιναν μέσα στις διακοπές γιατί ο Δήμος δεν κατάφερε, μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων, να μαζέψει τα κλαδιά από τον κισσό που ήταν απαραίτητο να ξηλωθεί μιας και στο παρελθόν αποτελούσε εστία μόλυνσης. Από την πρώτη στιγμή είχαμε τονίσει ότι εκτός από το ξήλωμα του κισσού και τον τάπητα θα πρέπει να μπει και ξύλινη επένδυση στην μάντρα ώστε να μπορούν να μπούνε πάνω παιχνίδια. Τελικά ανακαλύψαμε ότι κάτι τέτοιο δεν ήταν ποτέ στον σχεδιασμό του έργου και αυτό έγινε μόνο μετά από παρέμβαση του Συλλόγου Γονέων στη σχολική επιτροπή, όπου η αλήθεια είναι ότι ανταποκρίθηκε άμεσα. Ο Σύλλογος Γονέων, παρότι δεν είναι δική του δουλειά, μιλούσε συνεχώς με όλους τους αρμόδιους φορείς, αλλά και τους εργολάβους σε ρόλο συντονιστή για να σιγουρευτεί ότι θα προχωρήσουν τα έργα κανονικά.

Όταν τελικά μαζεύτηκε επιτέλους ο κισσός και μπήκε η ξύλινη επένδυση, ήρθαν τα χιόνια. Μια μέρα χιόνι, μια βδομάδα κλειστά τα πάντα. Ο εργολάβος μας ενημέρωσε ότι δεν μπορούν να γίνουν εργασίες με τόσο κρύο για να μπορέσει ο τάπητας να κολλήσει καλά. Δεν είναι δική μας δουλειά να γνωρίζουμε τις προδιαγραφές οπότε το δεχτήκαμε. Όταν τελείωσε η κακοκαιρία ξεκινήσαμε να παίρνουμε κάθε μέρα τηλέφωνο τον εργολάβο για να μάθουμε πότε θα προγραμματιστεί το έργο ώστε να μην μας πιάσει πάλι κακοκαιρία. Τουλάχιστον 10 φορές μας ενημέρωσε ότι θα μας καλέσει να μας πει. Αυτό δεν έγινε ποτέ. Ούτε μία φορά δεν πήρανε τηλέφωνο. Η τελευταία επικοινωνία έγινε τη Δευτέρα 7/2 όπου κάλεσε ο πρόεδρος του Συλλόγου τον εργολάβο και η απάντηση που πήρε είναι “θα σας καλέσω σε 50 λεπτά”. Τρεις ώρες αργότερα ξανακάλεσε ο πρόεδρος του Συλλόγου και ο εργολάβος δεν το σήκωνε. Το ίδιο έγινε και την Τρίτη (8/2) το πρωί. Επικοινωνήσαμε και με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο για να εκφράσουμε τα παράπονά μας και ενώ είπε ότι θα το κοιτάξει και θα μας καλέσει, δεν έχουμε ούτε από εκεί απάντηση. Επειδή δεν δεχόμαστε να μας κοροϊδεύουν απροκάλυπτα και μιας και τηλεφωνικά απ’ ό,τι φαίνεται απάντηση δεν θα λάβουμε, απευθύνουμε μέσω αυτής της ανακοίνωσης ένα ερώτημα τόσο στον Δήμο όσο και στον εργολάβο: Πότε επιτέλους σκοπεύετε να φτιάξετε το προαύλιο;».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet