Και πάλι χωρίς σχολικό νοσηλευτή σχολείο του Δήμου Αγ. Παρασκευής
Κοινωνία

Και πάλι χωρίς σχολικό νοσηλευτή σχολείο του Δήμου Αγ. Παρασκευής

Όπως όλα δείχνουν, στην Ελλάδα του 2018 οι γονείς θα πρέπει να δίνουν κάθε χρόνο αγώνα για να εξασφαλίσουν την απρόσκοπτη φοίτηση των παιδιών τους στα δημόσια σχολεία.

Για παράδειγμα, στον Δήμο Αγίας Παρασκευής επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο η αγωνία ορισμένων γονιών, που τα παιδιά τους αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας, να εξασφαλίσουν σχολικό νοσηλευτή.

Η υπόθεση είχε απασχολήσει τη δημοσιότητα και τον Σεπτέμβριο του 2018, σε Δημοτικό Σχολείο του συγκεκριμένου Δήμου, με μαθητή της Β’ τάξης που πάσχει από νεανικό διαβήτη τύπου Ι. Τότε, με τη δυναμική παρέμβαση της Ένωσης και των Συλλόγων Γονέων της Αγίας Παρασκευής δόθηκε λύση, κατά το τέλος Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο, η «οδύσσεια» συνεχίζεται, αφού η μητέρα του παιδιού καταγγέλλει ότι και φέτος, ενώ έχει ξεκινήσει η σχολική χρονιά, δεν υπάρχει σχολικός νοσηλευτής, με αποτέλεσμα να πρέπει η ίδια να είναι παρούσα στο σχολείο καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού προγράμματος, προκειμένου να βρίσκεται στο πλευρό του παιδιού της.

Ας ελπίσουμε να υπάρξει, τουλάχιστον, αντίστοιχη κινητοποίηση και φέτος ώστε να λυθεί το πρόβλημα και από του χρόνου πάλι… βλέπουμε!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet